avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru credit nevoi personale

Credit de nevoi personale,8.000 Euro luat de mine ca imprumutat iar sotul ca si coplatitor.In urma unor dificultati personale se plateste doar o parte din rate.Sotul coplatitor decedeaza.Am primit o somatie de executare silita de la Birou Executor.Eu am o asigurare de viata aferenta creditului dar nu mai stiu daca si sotul a avut.Venitul este salariul minim pe economie si am doi copii minori in intretinere.Bunuri doar o masina fara alte bunuri mobile si imobile.Ce este de facut.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:24, 13 Iunie 2014
Da, situatia nu este chiar complicata, insa total neplacuta si, evident, nedorita.
Ar trebui sa mergeti la banca respectiva si sa incercati sa faceti o intelegere cu ei, sa cereti rezolvarea amiabila a situatiei, eventual REESALONARE prin care sa se tina cont de situatia grea pe care o aveti, ori acoperirea prin asigurarea sotului a restului ce trebuie achitat.

Verificati si daca sotul a avut asigurare ca si coplatitor al creditului primit.
Mergeti la firma de asigurari si intrebati in cazul in care (dar mai mult ca sigur ca are asigurare, altfel cred ca nu acceptau sa va aprobe), conform asigurarii, se poate acoperi integral diferenta de suma care mai trebuie achitata catre banca.

In cazul in care banca isi primeste banii cereti si o adeverinta prin care litigiul a fost stins, cu care puteti proba (copie) catre executor, de fapt firmei de recuperari, care mai mult ca sigur a "umflat" substantial suma ce trebuie recuperata, dar si in fata instantei daca se ajunge la proces.

De la banca sa cereti un extras de cont dar si sa vi se comunice ce suma, exact, mai aveti de platit, pe care poate aveti noroc si o va acoperi firma de asigurari, astfel sa trimita si o NOTIFICARE DE INCETARE A SITUATIEI catre firma de recuperari debite.

O sa mai dureze ceva timp, insa incercati, astfel, daca se rezolva prin firma de asigurari ce va acoperi restul de plata, veti putea, apoi, sa va vedeti de viata dumneavoastra, de copii, s.a.m.d. !
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Nu cred ca aveti ce reesalona la suma asta, nu cred ca va permiteti. Veti avea poprire pe 1/3 din salariu si va iau si masina, cam asta e tot ce se poate intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare de viata aadriana aadriana In 2006 am luat un credit de la bcr pe numele sotului, eu fiind coplatitor.In 2010.04.17 sotul decedeaza, dar intre timp nu am mai putut plati ratele la ... (vezi toată discuția)
Credit bancar + asigurare de viata eleonor eleonor Creditul bancar este facut de sot Dragoescu Ion si asigurarea de viata s-a facut pentru persoana mai tanara Dragoescu Lucretia si creditul este un caz de deces ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in situatia in care titularul unei credit a decedat, iar polita de asigurare a fost incheiata pe numele coplatitorului? sales2012 sales2012 Buna ziua, Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: tatal meu a contractat in anul 2006 un credit de nevoi personale cu polita de asigurare de viata ... (vezi toată discuția)