avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire asigurare de viata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire asigurare de viata

In 2006 am luat un credit de la bcr pe numele sotului, eu fiind coplatitor.In 2010.04.17 sotul decedeaza, dar intre timp nu am mai putut plati ratele la imprumut si creditul a fost vandut celor de la kurk.Cand sotul a decedat creditul era deja vandut.Asigurarea de viata este un certificat de asigurare pe numele meu.Raspunsul de la sigurari a fost ca trebuie sa platesc ratele din urma la asigurare si ma vor despagubi.Dupa ce am achitat ratele la certificatul de asigurare, mi-au comunicat ca deoarece creditul a fost vandut inainte de deces ei nu pot sa ma despagubeasca.Se poate rezolva cumva aceasta situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 12:52, 1 Iunie 2010
Verificati in conditiile de asigurare, cand se considera iesirea din polita, in afara de achitarea creditului de catre imprumutat sau/si vanzarea acestuia.Oricum prin neplata ratelor, polita era suspendata .In acest caz ,prin plata ratelor restante, polita se revigoreaza si ar fi trebuit sa produca efecte.Daca se considera iesirea din asigurare prin vanzarea creditului, incasarea restantelor este cel putin dubioasa.Puteti gasi raspunsul numai in conditiile de asigurare.
Contractul de credit si contractul de asigurare sunt diferite.
Nu am inteles cum stau lucrurile cu privire la acea asigurare.Sotul era asigurat,dumneavostra beneficiar al sumei asigurate in cazul decesului acestuia?Sau banca era beneficiar al sumei asigurate?
Considerand ca sunteti beneficiar,este cel putin ciudata atitudinea celor de la asigurari.
Ca si beneficiar,nu puteati repune in vigoare acea polita,contractantul are acest drept.Daca polita era in perioada de gratie,ce sens mai avea sa platiti prima de asigurare?Asiguratorul retine din indemnizatia cuvenita primele restante,are acest drept.
Nu are relevanta cand a fost vandut creditul.Oricum ar fi,sunteti nevoita sa platiti(sunteti mostenitor si coplatitor).
Daca in discutie este o asigurare de viata,lucrurile ar trebui sa fie simple.Cata vreme la data decesului persoanei asigurate contractul era in vigoare,asiguratorul este obligat la plata sumei asigurate in caz de deces.Indiferent cine ar fi beneficiarul:banca sau dumneavoastra.
Beneficiarul intra in posesia banilor si acopera creditul neplatit.Poate suma nu sterge datoria in integralitate,dar ajuta.

Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
floare _de_ colt, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntrebare - recuperare valoare asigurare de viata dupa plata creditului unui decedat maria1965 maria1965 Am o prietena care i-a decedat sotul,el avea un credit la o banca la acest credit ea era coplatitoare,dupa deces a achitat creditul dar i-au luat in calcul si ... (vezi toată discuția)
Intrebare nelutibuleac nelutibuleac daca o persoana a contractat un credit cu buletinul,si dupa 3 ani a decedat,firna de asigurare preia ratele restante,stiind ca in contract se prevede asigurare ... (vezi toată discuția)
Credit bancar + asigurare de viata eleonor eleonor Creditul bancar este facut de sot Dragoescu Ion si asigurarea de viata s-a facut pentru persoana mai tanara Dragoescu Lucretia si creditul este un caz de deces ... (vezi toată discuția)