Am o prietena care i-a decedat sotul,el avea un credit la o banca la acest credit ea era coplatitoare,dupa deces a achitat creditul dar i-au luat in calcul si asigurarea de platit pana la achitarea ultimului leu,iar acuma ea vrea sa stie daca poate sa-si recupereze asigurarea de viata pe acel credit.Auzind de la altii ca dupa incheierea unui contract de credit ar trebui ca asiguratorul sa-ti inapoieze acei bani luati pe parcursul creditului.MULTUMIM anticipat si asteptam un raspuns
din cate am citit eu contractul de credit nu scrie ca se poate recupera asigurarea de viata la sfarsitul creditului,dar normal asa ar fi ca asiguratorul acela mi-a luat banii degeaba pe tot parcursul creditului,nu?
La data decesului, polita de asigurare inceteaza si nu se mai platesc rate/prime, din contra, asiguratorul trebuie sa achite creditul restant. Probabil s-a platit creditul in numele asiguratului (decedat) fara a se aviza asiguratorul asupra decesului.Unele asigurari de viata pentru credite, sunt similare politelor CASCO, adica prima anuala este costul acoperirii si nu contine si elemente de investitie/tezaurizare pentru a putea primi la maturitate o suma acumulata.Astfel de polite, sunt cu cele mai mici prime si sunt frecvent utilizate la solicitarea bancilor creditoare.