avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită notare credit in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

notare credit in cartea funciara

buna ziua!
In timpul casatoriei sotia a facut un imprumut pe nevoi personale , eu am fost girantul ei, doar cu salariul.
Am divortat si dupa divort apartamentul mi-a ramas mie, fosta sotie nu a mai platit imrumutul si mi-a acum imi apare la cartea funciara ca nu pot vinde apartamentul ptr ca apar ca girant, desi eu atunci nu am girat cu apartamentul.
E legal ca un executor sa imi puna proprire pe casa desi nu am girat cu apartamentul?
Ce pot face in cazul asta? Eu vreau sa vand apartamentul, nu mai sunt in relatii bune cu fosta sotie, sunt dator sa platesc imrumutul ei pe nevoi personale ca sa imi pot vinde casa?
Va multumesc anticipat in speranta ca voi primi un raspuns!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:48, 28 Iunie 2012
In situatia in care dvs ati girat ex sotia ,avand in vedere realitatea neachitarii imprumutului,
este intemeiata masura si demersurile pentru recuperare acestuia .
In vederea recuperarii creditului neachitat,executorul judecatoresc detine autoritatea si competenta sa dispuna executarea bunului/bunurilor pana la concurenta sumei de recuperat
Doamna a fost la spa cu banii de credit sau i-ati folosit pt nevoile casniciei?
semnand ca si complatitor/coimprumutat, fidejusor, garant personal- ati garantat cu toate bunurile prezente si viitoare ale dvs , nu doar cu salariul. Asadar, imobilul poate fi executat silit pt plata debitului fata de banca.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
ContSters214341, utilizator
multumesc de raspuns! In cazul asta cum se procedeaza? Se evalueaza valoarea apartamentului , se retrag banii ptr banca si restul imi revin mie?
Banii imprumutati i-a cheltuit sotia plecand din tara!
Daca si sotia avea bunuri personale nu era normal sa ii puna proprire ei , ea fiind cea care apare in acte ca a ridicat banii din banca?
Daca sunteti doar fidejusor,nu ati renuntat la beneficiul discutiunii si diviziunii si cunoasteti bunurile din patrimoniul dnei, puteti invoca beneficiul discutiunii si sa cereti executarea cu prioritate a dnei pe bunurile pe care le veti indica.
Altfel, raspundeti in solidar.
Da, se va evalua imobilul si se va vinde la un pret de nimic, cel mai mare pret ce va fi oferit de unul dintre licitatori. Daca mai ramane ceva dupa recuperarea creantei bancii, veti primi dvs acel rest ramas.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant vasile_1955 vasile_1955 In cursul anului 2008, sotia mea, pe atunci angajata, si-a girat un coleg pentru obtinerea unui imprumut de la un IFN. In anul 2010, respectivul coleg nu si-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita girant tinaa tinaa buna ziua. va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns cat mai urgent. eu sunt girant pt fostul sot la un credit de nevoie personale fara garantii. fostul sot ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)