avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... girant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

girant

In cursul anului 2008, sotia mea, pe atunci angajata, si-a girat un coleg pentru obtinerea unui imprumut de la un IFN. In anul 2010, respectivul coleg nu si-a mai platit ratele si pentru recuperarea debitului restant, IFN-ul a apelat la justitie, apoi la un executor judecatoresc. In urma demersului IFN debitorului i s-a facut poprire pe salariu, dar executorul judecatoresc si IFN-ul insista ca si girantii sa contribuie la stingerea debitului la termenul initial angajat, fara sa se faca o reesalonare a datoriei. Mentionez ca in prezent sotia nu are nici un venit (incetand contractul de munca)
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 20:29, 21 Februarie 2011
in cazul in care IFN obtine o hotarare in instanta favorabila,conform legii, are dreptul sa solicite executarea silita impotriva oricui doreste.totusi,in acest caz, garantul(fidejusorul) poate invoca beneficiul de discutiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare credit in cartea funciara gargamella gargamella buna ziua! In timpul casatoriei sotia a facut un imprumut pe nevoi personale , eu am fost girantul ei, doar cu salariul. Am divortat si dupa divort ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie pt. credit firma in insolventa carmenang carmenang Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Mama a girat o firma sa obtina un credit fiind girant. Creditul de 20000 ron a fost achitat aproape in ... (vezi toată discuția)
Somatie girant car ContSters234071 ContSters234071 Buna ziua!In urma cu cateva luni am girat o colega de serviciu pentru obtinerea unui imprumut CAR. Tocmai ce am primit acasa din partea unui Birou de Executor ... (vezi toată discuția)