Am incheiat un credit ipotecar acum 3 ani, datorita crizei financiare si reducerii venitului cu 25% nu mai am banii pentru plata ratelor lunare, nu mai locuiesc in locuinta ipotecata si nu ma doare prea tare daca raman fara aceasta locuinta. Ce poate sa-mi faca banca daca i-mi executa silit locuinta, o vinde si nu scoate pe ea valoarea creditului? Diferenta de bani mi-o poate imputa tot mie? Si daca nu am bani, poate sa se ajunga la oprire pe salariu?
exact ceea ce ati scris se va intampla.
problema e ca in momentul in care se scoate locuinta ipotecata la licitatie se va vinde pe o suma foarte mica si veti mai avea de platit destul de mult.
ar fi o posibilitate aceea ca sa cereti acceptul bancii pentru a vinde locuinta ipotecata si sa va achitati creditul.
succes
Buna ziua !
Puteti incerca o reesalonare a ratelor sau alta solutie convenabila acceptata de parti. In situatia in care nu va achitati ratele se poate dispune executarea silita , mai intai prin activarea ipotecii -imobilul ipotecat fiind vandut de unitatea creditoare pt acoperirea sumelor de plata (rate + penalitati + cheltuieli executare ) . In masura in care bunul ipotecat vandut nu acopera sumele de plata se vor putea urmari veniturile si alte bunuri proprietate ale dvs. .
daca tot nu mai locuiti acolo, poate o puteti inchiria si astfel sa achitati ratele. daca se va vinde la licitatie, veti ramane in continuare debitor, cu o suma destul de mare
Credit nerambursat
sarina@
Buna ziua,
Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament.
L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)