avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar

Am incheiat un credit ipotecar acum 3 ani, datorita crizei financiare si reducerii venitului cu 25% nu mai am banii pentru plata ratelor lunare, nu mai locuiesc in locuinta ipotecata si nu ma doare prea tare daca raman fara aceasta locuinta. Ce poate sa-mi faca banca daca i-mi executa silit locuinta, o vinde si nu scoate pe ea valoarea creditului? Diferenta de bani mi-o poate imputa tot mie? Si daca nu am bani, poate sa se ajunga la oprire pe salariu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:32, 19 Iulie 2010
exact ceea ce ati scris se va intampla.
problema e ca in momentul in care se scoate locuinta ipotecata la licitatie se va vinde pe o suma foarte mica si veti mai avea de platit destul de mult.
ar fi o posibilitate aceea ca sa cereti acceptul bancii pentru a vinde locuinta ipotecata si sa va achitati creditul.
succes
Buna ziua !
Puteti incerca o reesalonare a ratelor sau alta solutie convenabila acceptata de parti. In situatia in care nu va achitati ratele se poate dispune executarea silita , mai intai prin activarea ipotecii -imobilul ipotecat fiind vandut de unitatea creditoare pt acoperirea sumelor de plata (rate + penalitati + cheltuieli executare ) . In masura in care bunul ipotecat vandut nu acopera sumele de plata se vor putea urmari veniturile si alte bunuri proprietate ale dvs. .
daca tot nu mai locuiti acolo, poate o puteti inchiria si astfel sa achitati ratele.
daca se va vinde la licitatie, veti ramane in continuare debitor, cu o suma destul de mare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar-imposibilitate plata florinrr florinrr buna ziua,doresc sa aflu ce consecințe o sa am ,dacă nu pot plăti toată rata( având un credit ipotecar).Sunt bugetar și soția nu ... (vezi toată discuția)
Parasesc tara- nu mai pot plati ratele adisornicusor adisornicusor Am un credit ipotecar din 2008 pe 30 ani.Pana acum am platit foarte greu ratele dar am fost un bun platitor.Acum am o oferta sa plec in strainatate cu familia ... (vezi toată discuția)
Credit nerambursat sarina@ sarina@ Buna ziua, Am facut un credit ipotecar in mai 2008 impreuna cu sotul meu si am achizitionat un apartament. L-am cumparat cu 43000 euro, iar acum mai ... (vezi toată discuția)