avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Parasesc tara- nu mai pot plati ratele
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Parasesc tara- nu mai pot plati ratele

Am un credit ipotecar din 2008 pe 30 ani.Pana acum am platit foarte greu ratele dar am fost un bun platitor.Acum am o oferta sa plec in strainatate cu familia pe o perioada nedeterminata(minim 5 ani).Intrebarea mea este ca ,daca plec si nu mai platesc nici o rata de acum incolo ce se intampla,pot sa predau si cheile la imobil la banca ca nu ma mai intereseaza.Daca revin in tara peste 5-6 ani o sa fiu dator sau se prescrie datoria.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:41, 25 Mai 2012
Casa va fi scoasa la licitatie si daca nu va acoperi suma ramasa veti ramane dator. Prescriptia intervine la 3 ani de la ultima plata sau de la executarea silita.

Nu ar fi mai bine să platiti totusi in continuare rata la banca inchiriind apartamentul?
Buna dimineata !
In masura in care nu va veti mai achita ratele , se va ajunge la executare silita in cadrul careia se va scoate la licitatie imobilul ipotecat (pretul de vanzare fiind in mod cert unul sub pretul pietei ) si , mai mult ca sigur , veti ramane in continuare obligat a plati diferenta dintre pretul obtinut la licitatie pt imobil si sumele ramase de plata (se adauga si cheltuielile cu executarea silita) ....
Cea mai buna varianta ar fi sa va achitati ratele in continuare (trimiteti bani + contravaloare chirie imobil) sau sa gasiti o alta sursa de bani sa va achitati creditul ...
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)
Legea insolventei bialuca bialuca Buna seara, Detin un imobil care este in executare silita (casa a fost evaluata si o sa o scoata la licitatie ). Intrebarea este daca pot sa aplic la legea ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)