avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 4 ani am contractat un credit ipotecar pt . o locuinta.In acesti 4 ani am avut o perioada mai grea si am avut o intarziere de plata de peste 90 de zile, situatie in care din cate stiu eu banca este obligata sa ma raporteze la CRB.Acum cateva luni,sotia mea a vrut sa-si faca un credit de refinantare la alta banca pt. a-si stinge alte 2 credite(carduri) si a aflat ca nu poate fara mine.Mi-am dat acceptul pt consultarea CRB si am aflat cu mare incantare ca nu figurez niciunde cu vreo intarziere de plata sau (ATENTIE!) cu vre-un credit.Adica banca unde am creditul ipotecar nu a declarat creditul.Am facut " sapaturi" pe cai neoficiale si am aflat ca imediat dupa contractarea creditului ipotecar, banca a pierdut contractul de credit, a introdus acest contract in sistemul lor informatic, deci pot sa-l platesc si sa primesc chitanta.Problema mea este urmatoarea:in acest moment valoarea imobilului a scazut la aproximativ valoarea creditului, iar eu m-as muta in alta locuinta mai spatioasa.Exista posibilitatea sa predau locuinta actuala si sa apar fara probleme pt alt credit,evident la alta banca?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:50, 21 Ianuarie 2011
Buna dimineata !
Nu puteti pur si simplu sa predati imobilul in contul debitelor neachitate ...... exista proceduri legale de urmat , in cazul neachitarii ratelor , in conditiile contractului de credit incheiat , se va proceda la executarea silita ...... pretul obtinut pe imobil la licitatie va fi sub pretul pietei + ca se vor adauga si cheltuielile efectuate cu executarea si astfel veti ramane si fara imobil si cu datorii..... atentie mare !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Credite bancare avramut loredana avramut loredana Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi ... (vezi toată discuția)
Restante la credite ipotecare Nony1902 Nony1902 Buna seara. As dori sa aflu ce \"inseamna\" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta ... (vezi toată discuția)