Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: acum 4 ani am contractat un credit ipotecar pt . o locuinta.In acesti 4 ani am avut o perioada mai grea si am avut o intarziere de plata de peste 90 de zile, situatie in care din cate stiu eu banca este obligata sa ma raporteze la CRB.Acum cateva luni,sotia mea a vrut sa-si faca un credit de refinantare la alta banca pt. a-si stinge alte 2 credite(carduri) si a aflat ca nu poate fara mine.Mi-am dat acceptul pt consultarea CRB si am aflat cu mare incantare ca nu figurez niciunde cu vreo intarziere de plata sau (ATENTIE!) cu vre-un credit.Adica banca unde am creditul ipotecar nu a declarat creditul.Am facut " sapaturi" pe cai neoficiale si am aflat ca imediat dupa contractarea creditului ipotecar, banca a pierdut contractul de credit, a introdus acest contract in sistemul lor informatic, deci pot sa-l platesc si sa primesc chitanta.Problema mea este urmatoarea:in acest moment valoarea imobilului a scazut la aproximativ valoarea creditului, iar eu m-as muta in alta locuinta mai spatioasa.Exista posibilitatea sa predau locuinta actuala si sa apar fara probleme pt alt credit,evident la alta banca?
Buna dimineata !
Nu puteti pur si simplu sa predati imobilul in contul debitelor neachitate ...... exista proceduri legale de urmat , in cazul neachitarii ratelor , in conditiile contractului de credit incheiat , se va proceda la executarea silita ...... pretul obtinut pe imobil la licitatie va fi sub pretul pietei + ca se vor adauga si cheltuielile efectuate cu executarea si astfel veti ramane si fara imobil si cu datorii..... atentie mare !!!