avramut loredana a scris:
Am 2 credite: unul de nevoi personale in valoare de 10000 pe 10 ani si unul ipotecare de 28000 pe 40 ani ambele in euro si ambele variabile. La cel de nevoi dobanda este de 10% mi se pare exagerat. In prezent platesc pt cel de nevoi 170 si pt cel ipotecar 220. Am incercat sa le refinantez si sa le impreun si la aceesi banca Raiffeisen si mi s-a spus ca imi scad 15 ani deci as fi ramas cu 25 de ani pt ambele si cu o rata de 270 pe luna. Am fost foarte incantati, dar cica piedica noastra au fost evaluatorii care nu au avut cum sa evalueze apartamentul la valoarea de care aveau nevoie sa ne aprode refinatarea. Pt un credit de 37000 aprox ei cica trebuiau sa il evalueze undeva la 60000 de euro si l-au evaluat la 34000 euro. Am zis mai daca pot sa platesc la ora actuala cu eforturi (pt ca salariile nu mai sunt cele de anul trecut ) logic ca pot plati la fel de bine si 270 de euro pe luna. Deci as vrea sa stiu ce as putea sa fac. In primul rand am auzit ca ar fi o lege care ii obliga la creditele variabile sa scada dobanda de la 10% la 3% (precizez ca doar am auzit) As vrea sa stiu daca este adevarat care este aceea sau ce altceva as putea sa fac
Va rog astept un raspuns urgent,
Avramut Loredana
nu exista lege care scade dobanda de la 10 la 3%.
numai un judecator poate face asta, functie de clauzele din contractul pe care il aveti.
[ link extern ]
sub nicio forma nu aduceti garantii suplimentare fata de cele initiale, chiar daca le gasiti!!!
si chiar daca vi se propun de catre banca solutii "incantatoare", ce "par" extraordinar de avantajoase.:rolleyes:
pastrati status quo-ul, ca riscati sa va ingreunati situatia.
contractul este deja dezechilibrat in defavoarea dvs: venituri reduse/devalorizare leu/devaloriazare garantie imobiliara VERSUS sume imprumutate.
prin "refinantare" nu faceti decat sa "parafati" aceasta noua situatie. nu va avantajeaza!