avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu banca--politist
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu banca--politist

In anul 2007, am luat un credit ipotecar de la Banca pe o perioada de 20 ani. Dobanda in primul an fiind fixa si ulterior variabila. Pana in anul 2010 am platit o rata de 270 euro, iar in prezent platesc 380 euro. Banca nu m-a notificat in nici un fel ca-mi mareste rata. Am mers si am cerut lamuriri, facand o cerere in scris, dar nu am primit nici un raspuns de 4 luni. Ce pot sa fac sa-mi scada rata ?
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Ligia Stanescu , Contabil 14:14, 5 Februarie 2012
Rata v-a crescut ca urmare a cresterii dobanzii. Probabil aveti o dobanda variabila de tip Euribor + un procent fix.
Euribor-ul variaza de la zi la zi, iar in ultimul an a crescut usor.
Puteti sa incercati o renegociere a dobanzii sau o restructurare a creditului, daca vi s-a diminuat venitul.
Venitul mi s-a redus considerabil fata de data cand am luat creditul. Am cerut bancii sa-mi scada rata dar nu mi-au dat nici un raspuns. M-au chemat cand a intrat in vigoare Ord. 50 sa semnez un act aditional la contract, in care mi se trecuse mai multe comisioane, printre care si comision de risc care nu era in contract. Am refuzat semnarea acestui act, scriind pe el la semnatura ca nu sunt de acord. Ce pot face ?
Mergi si solicitati-le o solutie, motivandu-le ca avand in vedere diminuarea venitului e posibil sa nu mai puteti sa va achitati integral datoriile fata de banca si nu vreti sa ajungeti sa aveti restante.
O alta solutie ar fi refinantarea creditului de catre o alta banca care practica niste costuri mai mici. Insa trebuie sa luati in calcul cheltuielile initiale printe care si evaluarea, notarul, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea dobazii in una variabila mada9luci mada9luci Buna ziua, Va rog sa ma indrumati ca tr facut in situatia mea. In sept.2007 am luat un credit cu doanda fixa de 5.95% in noinembrie mi-a crescut donada la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar la banca florenta_22 florenta_22 In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am \"prins\" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu ... (vezi toată discuția)