avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restante la credite ipotecare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restante la credite ipotecare

Buna seara. As dori sa aflu ce "inseamna" o executare silita a unui credit ipotecar. Mai exact, am un asemenea credit prin care mi-am achizitionat o locuinta in anul 2007. Creditul l-am facut in CHF. La acea data trebuia sa ofer bancii un avans la locuinta in valoare de 25% din pretul acesteia, asa ca am facut in acelasi timp si un credit de nevoi personale. In momentul de fata am inceput sa ma descurc din ce in ce mai greu cu plata ratelor, in mare masura din cauza cresterii cursului de schimb RON/CHF din ce in ce mai mare. M-am adresat bancii pentru a cere o solutie de reesalonare, insa acestia au fost foarte reticenti in a-mi oferi o solutie motivand ca din 2007 si pana in prezent nu mi-a scazut venitul, drept pentru care nu ma incadrez. Mai pe romaneste mi-a dat cu flit. Precizez ca din 2007 si pana in prezent pretul locuintei a scazut cu cca 50%, iar francul a ajuns aproape la paritate cu euro. Deoarece banca nu m-a bagat in seama, ma gandesc tot mai serios sa incerc sa le fortez mana si sa intarzii cu plata ratelor. Din cate calcule mi-am facut, banca nu ar fi multumita sa ma execute silit deoarece nu si-ar recupera decat cca 50-60% din suma imprumutata. Dumneavoastra ce sfat imi dati pentru a evita aceasta situatie neplacuta? Nu sunt un rau platnic si nu am avut nici o intarziere in cei aproape 4 ani, insa observ ca doar pe cei care nu isi indeplinesc promisiunile facute, banca ii ajuta. Va multumesc anticipat pentru raspunsul oferit.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2011
Nony1902, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 10 August 2011
daca veti intarzia cu plata ratelor, veti acumula si penalitati, pe langa rata. apoi, daca intarziati prea mult, creditul va fi declarat scadent anticipat, datoriei i se vor aduna si cheltuieli de judecata si executare, vand la licitatie locuinta si pt diferenta, veti ramane in continuare dator. veti avea poprire pe salariu ( daca nu aveti si alte bunuri) pana la achitarea creditului. daca ati avut si giranti, ii vor obliga si pe acestia la plata creditului.
incercati sa refinantati creditul in alta moneda, daca se poate.. si e mai avantajos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar - ce se intampla daca platesc numai 50 - 60 % din rata? cj76luc cj76luc sper sa nu plictisesc comunitatea cu problema mea........este vorba de credit in chf contractat in 2007..........an nefast se pare pentru ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot face fata financiar unei rate imense la banca. AAnalyaa AAnalyaa Am un credit imobiliar ipotecar cu o rata lunara de 460 CHf pe care nu o mai pot plati. In cazul in care ma vor executa silit,apartamentul va fi scos la ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)