sper sa nu plictisesc comunitatea cu problema mea........este vorba de credit in chf contractat in 2007..........an nefast se pare pentru noi.........corect....au crescut valutele.....francul s-a dublat, nu e vina Bancilor....dar a cui este?.....a d-lui Isarescu?.........trebuie sa avem si noi un raspuns....o solutie.......e incredibil........salariile taiate cu 25%...ratele aproape dublate........eu platesc ratele la zi.....cum pot......de fiecare data cer solutii la Banca raspunsul e acelasi....reesalonare care chiar nu ma avantajeaza deloc....mai mult....avantajeaza Banca.....in momentul contractarii creditului am fost bun, adica m-am incadrat, acum daca vreau sa refinantez nu mai sunt bun......ca doar au avut grija sa ne taie salariile, exact ca si -calul batran........suntem buni de salam oamenilor.......asta ne mai ramane..........sa faca salam din noi sa il aiba la dineuri.......si acum intreb.........daca platesc o parte din rata pt a-mi fi mai usor sa zicem undeva la 50-60% din rata......ce mi se poate intampla?.......mentionez ca am credit cu ipoteca........da-ti-mi va rog o solutie , o speranta.........spuneti-mi ca am vreo sansa sa scap candva de stresul acesta lunar....din cate aud......in Hungaria oamenii platesc ratele la aceasta moneda la valoare din 2007.......suntem ultimii din Europa asta?.........nu stiu daca suntem ultimii dar cred ca suntem primii care isi batjocoresc si umilesc propriul popor........cu respect oamenilor de bine......
Se intampla aproape acelasi lucru ca si cum nu ati plati deloc: veti intra in intarziere cu ratele, veti ajunge la un moment dat la cateva luni de restanta, luni in care se vor aduna si dobanzi penalizatoare, veti ajunge ca, cu cei 50%, sa acoperiti doar penalizarile si sa nu mai platiti nimic din sold. Apoi va urma procedura de executare silita. Tinand cont ca aveti credit in franci, refinantarea nu e o solutie in acest moment, deoarece paritatea e in defavoarea dvs. Creditul de refinantare avantajeaza clientii cu o dobanda mare sa obtina o dobanda mai mica, dar in cazul dvs. nu dobanda este problema. Tot ce puteti face daca vreti sa va pastrati bunul imobil cu care ati garantat, este sa incercati sa platiti integral, in speranta ca in viitorul apropiat se va ajunge la o paritate mai buna.
Aveti urmatoarele solutii:
1. sa platiti in continuare ratele asa cum vi s-a sugerat;
2.sa inchiriati imobilul, iar cu banii obtinuti va platiti rata lunara, dvs. mutandu-va in alta parte;
3.sa vindeti imobilul la un pret mai mare pt. a achita datoria la banca si pt. a va cumpara o garsoniera.
In ceea ce priveste ''stresul lunar'' de care suferiti, ganditi-va ca mai sunt inca 49.000 de romani in situatia dvs. Nu vreau sa considerati ca va cert, dar trebuie sa va asumati raspunderea deciziilor dvs. Banca nu v-a obligat sa contractati creditul respectiv.