avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la ...
Discuție deschisă în Executare silită

ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ?

ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul contractat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 20:17, 31 Mai 2012
Executorul va desfasura demersuri asupra bunurilor dvs in evidenta bunuri mobile/imobile/
conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare ,pana la concurenta debitului datorat
Dacă în urma vânzării la licitație publică a imobilului ipotecat, în procedura executării silite, prețul obținut nu va acoperi întreaga creanța a băncii, atunci veți rămâne dator în continuare către banca.
Este posibil ca banca să treacă diferența de credit nerecuperată în categoria creditelor neperformante și să renunțe la urmărirea silită a diferenței sau este posibil să continue executarea silită pentru diferența asupra celorlalte bunuri ale dvs. sau a veniturilor pe care le realizați, așa cum este posibil să cesioneze diferența de creanța unei firme de recuperări.
Dacă ajungeți într-o asemenea situație, vă trebui să vă asigurați ca datoria dvs. către bancă este corect calculată.
Spre exemplu, banca nu vă poate urmări silit pentru întreg creditul, dacă nu declara anterior scadența anticipată. Declararea scadenței anticipate stopează curgerea dobânzii convenționale, însă nu și a penalităților de întârziere.
Mai este și problema măririi unilaterale de către bancă a dobânzii (situație care s-a întâmplat țn urmă cu doi ani și care a fost declarată de instanțele judecătorești nelegală). Dacă rata dvs. s-a mărit în urma creșterii unilaterale a dobânzii, iar dvs. ați plătit rata mărită, constatarea de către instanța de judecată a nelegalității acestei practici ar trebui să aibă urmatoarele efecte :
- recalcularea ratei lunare pe care o datorați;
- reclacularea sumei din credit rămasă nerestituită.
Revenind la situațiă executării silite. Dacă veți constata că executarea s-a pornit pentru o sumă mai mare decât cea pe care o datorați, va trebui sa formulați contestație la executare în termen de 15 zile de la primirea somației. Contestația se depune la instanța judecătorească de executare, nu la executorul judecătoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Executare silita mimgsm mimgsm va rog frumos...am o intrebare..am un credit ipotecar in desfasurare,cu ratele la zi,,si 3 executari silite notate la cadastru ,pe apartament...se poate ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut garantat cu ipoteca pe un teren ContSters102262 ContSters102262 Buna ziua. In anul 2007 am incheiat cu o banca un contract de imprumut garantat cu ipoteca pe terenul pe care urma sa-l achizitionez cu banii ... (vezi toată discuția)