avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

va rog frumos...am o intrebare..am un credit ipotecar in desfasurare,cu ratele la zi,,si 3 executari silite notate la cadastru ,pe apartament...se poate scoate apartementul la vanzare(licitatie) daca banca la care am creditul nu doreste acest lucru?? iar daca da ,si valoare datoriilor depaseste valoare apartamentului ,,ce se intampla???,,si nici servici nu am..multumesc anticipat..
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 12:27, 18 Februarie 2013
Executorul judecatoresc la cererea creditorului,va starui in executarea silita asupra bunurilor dvs in evidenta,bunuri mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare
Eu zic ca se poate institui ipoteca de rang II pentru apartament, dar banca care detine ipoteca de rang I are prioritate in cazul unei executari silite a acestuia.

Mai mult de atat nu am cunostinta de ceea ce ar putea urma.
Nu cred ca se poate scoate la licitatie apartamentul.
Doar daca se preia contractul s-ar putea.
Se poate scoate la licitatie de catre oricare dintre creditori (daca solicita executorului acest lucru bineinteles). Banca in favoarea careia ati instituit ipoteca va depune creanta sa in vederea distribuirii sumelor rezultate din vanzarea imobilului (avand prioritate probabil probabil toti banii, exceptand cheltuielile de execuitare, vor fi virati catre creditorul ipotecar iar daca nu se acopera toata creanta va vor urmari si ei pentru diferenta ramanand astfel pe cap cu 4 creditori).

Dl. avocat Lascoschi, chiar nu inteleg ce vreti sa spuneti cu preluarea contractului. Va rog fiti mai explicit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita cristipescar cristipescar daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O (vezi toată discuția)
Este legal ca in scopul recuperarii unei datorii catre o banca executorul sa scoata la licitatie un imobil ipotecat in favoarea altei banci fara sa se ceara acordul acesteia? husseincudop husseincudop In 2008 am cumparat un apartament cu 4 camere cu credit ipotecar .Pentru a avea cei 25%pentru avans si de asemenea banii necesari ptr cheltuieli notariale si ... (vezi toată discuția)