avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita

daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:34, 3 Septembrie 2012
Banca are ipoteca de rang I astfel ca un alt creditor va putea cere executarea pe alte bunuri ale debitorului, daca ele exista.
Inca un raspuns din seria erorilor in legatura cu acest subiect.
Ipoteca nu face neurmaribil bunul de catre un alt creditor, ea confera doar un drept de preferinta creditorului ipotecar ce se va indestula cu prioritate fata de orice alt creditor, la vanzarea silita a bunului. In plus creditorul ipotecar are drept de urmarire, in mana oricui ar trece bunul, prin transferul proprietatii facut de catre debitorul ipotecar.

Asadar, orice creditor i poatecere executarea silita a imobil chiar daca el este ipotecat in favoarea altui creditor.
De acord cu dvs, dar urmarim latura practica si nu cea teoretica. Ce rost are ca un creditor sa inceapa executarea silita asupra unui imobil ipotecat in favoarea altui cerditor, daca valoarea imobilului nu satisface creanta ?.Oricum avem un creditor privilegiat...
Tocmai ca exista un important aspect practic, executorul isi incaseaza onorariul, si debitorul e convins sa isi plateasca creanta mai mica, chirigrafara, daca se merita. Daca nu, oricum il faci sa simta ce inseamna sa nu isi plateasca datoriile
in cazul in care bunui imobil este ipotecat in favoarea unei banci, iar aceasta are ipoteca de rang I , creditorul chirografar nu va putea obtine din vanzarea la licitatie publica(pentru speta de fata cand suma ipotecata este mai mare decat pretul obtinut din vanzarea la licitatie publica) decat cheltuielile de executare avansate urmand ca diferenta de bani sa fie distrbuita creditorului ipotecar( banca).

Alte discuții în legătură

Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva? ianos ianos Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament? (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)