avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea ...
Discuție deschisă în Executare silită

daca un imobil este ipotecat unei banci, iar valoarea sumei restante este mai mare decit valoarea imobolului, altcineva poate cere executarea silita

daca imobilul este ipotecat unei banci iar valoarea restanta a creditului este mai mare decit valoarea imoblului altcineva poate cere executarea silita ??:O
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:34, 3 Septembrie 2012
Asta cu simtitul si platitul creantei nu cred ca se aplica practic. Eu una privesc problema din punct de vedere al clientului meu, un eventual creditor pe care nu l-as sfatui sa cheltuie aiurea niste bani, doar pt a-l face pe debitor sa se simta.
Se pare ca nu ati inteles. Tocmai asta e ideea, ca doar asa esti sigur ca iti recuperezi cheltuielile de executare. Sunt primele care se distribuie. Asa, executorul va fi platit si va avea disponibilitate sa caute si alte bunuri. Altfel, debitorul plateste un ananv de onorariu si e in pericol sa nu il incaseze nici pe ala.
Un creditor care ocoleste un bun ipotecat nu are decat de pierdut. In schimb, daca il executa nu are ce pierde. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un bun ipotecat poate fi executat de altcineva? ianos ianos Daca am apartamentul ipotecat la o i.f.n o alta banca poate sa execute silit acel apartament? (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)