buna ziua,
am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi.
intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut plati ratele la acest card.
un executor mi-a scos apartamentul la vanzare cu 80.000 ron, a scazut dupa prima licitatie cu 25% si s-a vandut, in final, cu 30.000 ron.
mentionez ca pretul de piata este de 120000 ron, iar eu mai am de plata la banca ce detine ipoteca inca vreo 150.000 ron.
intrebari:
1. e normal sa se vanda la un pret atat de mic? pt ca eu ar trebui in acest caz sa suport diferenta dintre pretul de vanzare si datoria ramasa la banca.
2. nu ar trebui sa ia pozitie si banca ce detine ipoteca , mai ales ca am fost un bun platnic si sunt cu ratele la zi? exista posibilitatea ca aceasta sa nu ridice ipoteca, astfel incat cel care a castigat licitatia sa nu intre in posesia apartementului?
3. ce cai de atac exista?
4. in cat timp trebuie sa evacuez apart?
multumesc
1-Bunul dedus executarii s-a adjudecat la pretul cel mai mare oferit de participantii la licitatie
2-Daca a fost respectata procedura de executare,nu exista temei legal pentru care adjudecatarul sa nu intre in posesia bunului adjudecat
3-Teoretic exista varianta achitarii sumei mentionate in somatia emisa de executorul judecatoresc in termenul de 15 zile de la data licitatiei ,sau contestatie la executare
Este vorba despre suma restanta pentru care creditorul a inteles sa solicite demararea procedurii de executare silita impotriva bunurilor in evidenta dvs
Daca nu aveti sa platiti creanta creditorului urmaritor in 15 zile de la licitatie, faceti contestatie la executare pentru pret derizoriu. cereti sprijinul bancii creditor ipotecar si aveti imense sansa sa desfiintati vanzarea ca fiind facuta pe un pret derizoriu.