avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită PASII URMATORI CASTIGARII UNEI LICITATII DE IMOBIL ...
Discuție deschisă în Executare silită

PASII URMATORI CASTIGARII UNEI LICITATII DE IMOBIL !!!???

Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme:
- am depus o cautiune de 10 % din pretul de pornire, urmand ca diferenta sa se depuna in contul executorului in decurs de 30 de zile de la adjudecare;
- problema care se pune ar fi ca juristul si executorul, sustin ca diferenta de bani nu se poate achita printr-un credit ipotecar care sa aiba garantie acelasi imobil,fapt pentru care pagubitul ar trebui sa vina la banca sa semneze contractul cu mine si sa isi dea acordul(ceea ce evident nu se va intampla si mi se pare aberant lucrul asta pentru a nu vad ce treaba ar mai avea el ,in calitate de ce ?)
-intrebarea mea este ce treaba ar mai putea avea proprietarul apartamentului daca banca a urmat toate procedurile de executare silita s-a licitat si adjudecat imobilul?
-NU BANCA AR TREBUI SA FIE PROPRIETARUL DE DREPT CU CARE EU SA INCHEI VANZAREA?
-si daca DA ,care e modalitatea de punere a ipotecii pana la solutionarea creditului si documentatia dosarului de credit,ca si acte ale imobilului?
-si daca s-a adjudecat ,el nu ar trebui evacuat,ar putea oricand sa distruga tot ce e in apartament pentru c are cheile si este inca in posesia lui.
Cel mai recent răspuns: danichirila , utilizator 19:29, 19 August 2010
Actul de adjudecare incheiat de catre executorul judecatoresc, reprezinta titlul dvs. de proprietate asupra imobilului in cauza.

Exista o posibilitate prevazuta de disp. art.518 (5) C.proc.civ.:"Daca imobilul a fost cumparat cu plata in rate, cumparatorul nu il va putea instraina sau greva, fara incuviintarea creditorilor urmaritori, inainte de plata integrala a pretului."

Apoi, Art.515 C.proc. civ., La cererea adjudecatarului, executorul judecatoresc, cu acordul creditorului, poate stabili plata pretului in rate, numarul acestora, cuantumul si data scadentei lor, precum si suma care se plateste de indata drept avans."

In situatia expusa de dvs.:
Daca in termen de 30 de zile, de la data vanzarii, nu puneti la dispozitia executorului judecatoresc pretul (se va tine seama si de cautiune), imobilul se va scoate din nou la vanzare "in contul adjudecatarului" de data aceasta, dvs. fiind obligat sa platiti cheltuielile de executare si...eventuala diferenta de pret.(vedeti disp. art.513 si urm. C.proc.civ.)
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
In situatia in care s-a facut contestatie la executare,se poate face cerere de amanare a termenului de plata cu acordul creditorului?
Cum se mai poate face contestatie la executare din moment ce imobilul a fost scos la licitatie si are inscrisa somatia de executare in Cf,si incuviintare din partea intantei de executare silita la care nu a facut contestatie?
nu ar trebui sa faca numai contestatie la licitatie ,eventual?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent! Irina S. Irina S. Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)