avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Urgent!
Discuție deschisă în Executare silită

Urgent!

Daca s-a incheiat in proces verbal de licitatie, prin care se constata ca..creditorul a adjudecat in contul pretului..urmand ca in termen de 30 de zile sa depuna si diferenta..mai poate debitorul in aceasta situatie sa plateasca suma din titlu si toate cheltuielile de executare? Daca debitorul face plata , executarea silita inceteaza ?
Pana la aceasta data creditorul care a participat la licitatie nu a depus toata suma.
Nu prea mai are ce face debitorul in acest moment.....poate nu plateste creditorul diferenta in cele 30 de zile.
Art.523 (1) Cpc: " In tot cursul executarii silite asupra bunurilor imobile, debitorul sau alta persoana interesata poate obtine desfiintarea masurilor asiguratorii sau de executare, consemnand la dispozitia creditorului urmaritor INTREAGA VALOARE A CREANTEI, cu toate accesorile si cheltuielile de executare......"

Atat timp cat anterior incheierii actului de adjudecare, debitorul sau "alta persoana interesata" face plata debiturlui si a tuturor cheltuielilor, de ce nu ar fi posibila o incetare a executarii silite?
Executarea isi urmeaza cursul,poate va intelegeti cu creditorul.
Asa..si raspunsul tau..este?
:console: asta-i

adjudecatarul poate cere plata pretului in rate
in plus creditorul - adjudecatar nu trebuie sa depuna decat eventuala diferenta..dintre creanta in contul careia a adjudect si pretul adjudecarii

cum e ?
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ContSters163072, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces verbal adjudecare ContSters244210 ContSters244210 dupa adjudecare dar pana la depunerea pretului de catre adjudecatar, [b]debitorul[/b] mai poate plati creanta?:( care-i textul care-i interzice? (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Pasii urmatori castigarii unei licitatii de imobil !!!??? danichirila danichirila Buna ziua, sunt castigatorul unei licitatii de apartament la care am participat la o banca de prestigiu. Dupa adjudecare ma confrunt cu urmatoarele probleme: ... (vezi toată discuția)