avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumutul ipotecar este obligatoriu să fie preluat de copii, în caz de deces al împrumutatului și coplătitorului?

Buna ziua, as dori sa stiu daca la un împrumut ipotecar din anul 2002, in care titularul imobilului sunt părinții mei, in caz de deces imprumutul este preluat de catre copil obligatoriu? Imptumutul a fost făcut pe numele tatalui meu si coplatitor a fost bunica mea, cei 2 au decedat in urma cu 3 ani respectiv 7,mama mea este trecuta ca si girant, in caz de deces... Doamne ferește, ce se întâmplă mai departe? Se preia imprumutul de catre mostenitor?in caz de refuz ce consecințe sunt? Si ce pot face sa diminuez sau sa renunt la credit
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 00:37, 16 Octombrie 2019
După decesul debitorului, creanța este preluată de către moștenitori, în limita masei succesorale.

Dacă refuzați moștenirea, creditorul va scoate la licitație imobilul ipotecat pentru a-și recupera valoarea creditului.

Aveți dreptul să refuzați moștenirea, și astfel nu veți mai prelua împrumutul bancar.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
Dapix, utilizator
Multumesc,
Multumesc, mama mea a primit un telefon de la banca sa meargă impreuna cu mostenitorul adică cu mine, in urma decesului al tatalui de acum 3 ani,sa treaca creditul pe numele amandurora, mi se pare dubios intr un fel.In caz de refuz?

Dapix a scris:

După decesul debitorului, creanța este preluată de către moștenitori, în limita bunurilor moștenite.

Dacă refuzați moștenirea, creditorul va scoate la licitație imobilul ipotecat pentru a-și recupera valoarea creditului.

Aveți dreptul să refuzați moștenirea, și astfel nu veți mai prelua împrumutul bancar.

exista o garantie, casa, ramaneti fara ea.
In caz de neplata raman fara imobil, aia e singura garantie a bancii. Era vorba de refuz de semnare, ce treaba am eu cu imprumutul părinților in acte?am inteles ca sunt mostenitor la. Imobil o data si in caz de deces al mamei mostenesc imobilul si o data imptumutul, intrebarea e in caz de refuz la prezentare si semnarea a nu stiu ce contract?

gi-jane2 a scris:

exista o garantie, casa, ramaneti fara ea.

Vi s-a răspuns, că Banca scoate imobilul ipotecat la licitație și îl vinde. Rămâneți fără casă. Altceva nu are ce să se întâmple.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire roxicutza86 roxicutza86 tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ... (vezi toată discuția)