avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la mostenire

tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ipotecat la o banca la care titular de credit este mama mea.daca ea renunta acum la jumatate de partament<aceasta insemnand mostenirea lasata de tatal meu>,pentru ca tatal meu a lasat mai multe credite,dar este de acord sa continue acest credit la care apartamentul este ipotecat,ce se intampla?cum recupereaza bancile tatalui meu datoriile daca mama renunta la mostenire si cum procedeaza banca mamei mele tinand cont ca ea are sub ipotecat tot apartamentul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:19, 28 Iulie 2011
Mama dvs renunta la 1/4 din 1/2 adika la 1/8 din mostenirea tatalui restul de 3/4 din 1/2 va revine dvs ca fiica daca sunteti singura fiica sau fiilor daca sunteti mai multi. Poate renunta la mostenire in termenul de optiune succesorala de 6 luni de la decesul tatalui prin declaratie autentica la notar. Iar dvs dau fratii dvs ar tb sa acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar. Pt ca daca acceptati pur si simplu patrimoniul dvs se confunda cu cel mostenit si veti plati datoriile si cu bunuri ale dvs, daca acceptati sub beneficial de inventar platiti datoriile in limitele activului succesoral.
mai suntem 2 surori dar si noi renuntam la acea mostenire.deci,renuntam toate 3 la acea parte de aprtament.puteti sa mi spuneti cum procedeaza bancile?
Atunci succesiunea tatalui dvs. va deveni vacanta si va fi preluata de stat. Ceea ce inseamna ca Statul Roman va deveni coproprietar impreuna cu mama dvs. asupra apartamentului.
Succesiune vacanta. Mama dvs va fi coproprietara cu statul, care attentive el accepta intotdeuna sub beneficiu de inventar, deci nu raspunde ot pasiv. Mama dvs va plati creditul fiind titulara de credit de contract. Iar ceilalalti creditori ai tatalui dvs nu vor avea din ce sa se indestuleze si nici pe cine sa urmareasca neexistand mostenitori.

Insa la decesul mamei dvs veti veni doar la 1/2 din apartament in aces caz.
DAR EXISTA POSIBILITATEA CA STATUL SA POATE LUA ACEASTA JUMATATE CHIAR DACA EA E IPOTECATA?

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenire credite bianca ionita bianca ionita Buna ziua! Tatal meu a decedat acum o luna si am descoperit ca avea 7 credite plus un CAR. Acum bancile ne hartuiesc pe noi copiii lui, fiind mostenitorii. ... (vezi toată discuția)