avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune complicata!!!!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune complicata!!!!!!!!!!!!

Tata lmeu a decedat in luna martie.
La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata.
Am doua credite la aceeasi banca unde si tatal meu avea un credit.
Datoriile insumate ale succesiunii sunt foarte mari. Aveau : defunctul doua credite, sotia sa doua sau trei, insumat vreo 70.000 ron.
Activul succesiunii este un apartament de aprox. 41.000 euro.
Nu doresc sa ies din indiviziune, pentru a nu o scoate pe doamna din casa, chiar as dori sa renunt la mostenire, dar ar veni la succesiune fiul meu de 18 luni.
Ce solutii am? Nu vreau sa mai preiau alte datorii si nici nu pot, si nu vreau nici sa treaca la fiul meu.
Naspa nu ???#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:15, 28 August 2010
apartamentul era numai al tatalui, sau comun cu sotia ? functie de asta, unul sau altul, mosteniti mai mult din apartament.
daca renuntati expres la mostenire, sotia lui va fi unica mostenitoare, nu fiul dvs.
in plus, de creditele dvs, nu va scuteste nimeni, iar casa poate fi oricum executata silit pt datoriile tatalui si/sau ale sotiei
Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar.
Atentie, aveti la dispozitie doar 6 luni de la deschiderea succesiunii ( data decesului) sa dati o declaratie la notar. Grabiti-va.

Acceptarea sub beneficiu de inventar inseamna ca pasivul ( datoriile mostenirii) se vor plati/executa silit doar din activ ( bunurile mostenirii), nu si din bunurile mostenitorului ( ale dvs.). In acest fel nu va faceti datorii noi, eventual mai culegeti ceva daca ramane dupa plata datoriilor.

Succes!
Da, in cazul dat este mai mult decat recomnadabil sa accepte mostenirea sub beneficiu de inventar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a mostenitorilor debitorului care a decedat DanyD DanyD Ce se intampla daca singurul copil a lui de cujus si sotia acestuia renunta la mostenire? Ce poate face creditorul in acest sens? Urmareste silit mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Credit banca / decesul beneficiarului Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)