avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Banca / decesul beneficiarului
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Banca / decesul beneficiarului

Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea avea un credit de nevoi personale, pe numele ei fara asigurare de viata pe care nu l-am mentionat la dezbaterea succesiunii la notar. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc rata la banca in continuare?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:18, 10 Iulie 2011
Mostenirea consta in active si debite. Deci mosteniti si datoriile

Cum ati acceptat mostenirea, expres sau sub beneficiu de inventar? Sotia a lasat ceva mostenire?

Cati ani are fiul?
Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2011
ContSters98245, utilizator
Dezbaterea mostenirii s-a facut sub beneficiul de inventar pentru ca copilul este minor. Mostenirea a constat intr-o casa pe care o construisem impreuna cu sotia si unde eram amandoi proprietari si bunurile din casa.
Platiti datoria.
As fi dorit un raspuns mai detaliat.
Daca aveam banii plateam datoria. Raspunsurile logice le puteam obtine si de pe un alt forum.
Raspunsul sec pe care l-am primit ma face sa cred ca bancile isi baga coada peste tot. Parca mi-a raspuns un angajat al bancii.
Eu am vrut sa stiu in ce masura datoria cade asupra mea si cum o pot plati.
Multumesc oricum pentru raspuns. Recomand totusi cititorilor sa se informeze in continuare
De ce v-am recomandat sa platiti? Pentru ca daca nu veti plati banca poate sa va execute silit in limita mostenirii sotiei (jumatatea de apartament).

De asemenea se prezuma ca debitele sotilor sunt comune.

Alte discuții în legătură

Credit bancar / mostenitorii platesc ? Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Se mostenesc creantele de la parintele defunct...??? dragos32 dragos32 Buna seara, Va rog f mult sa ma lamuriti si pe mine asupra urmatorului aspect: Mama mea, care.... din nefericire, a decedat acum cateva saptamani, avea ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)