Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea avea un credit de nevoi personale, pe numele ei fara asigurare de viata pe care nu l-am mentionat la dezbaterea succesiunii la notar. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa platesc rata la banca in continuare?
@Darius1965
Pt ca ati adresat o intrebare pe un forum public, oricine este liber sa posteze, atitudinea dvs. nu face decat sa indeparteze utilizatorii care ar putea oferi un raspuns corect legal.
Puteti discuta cu un avocat in particular si va lamuriti.
Chiar daca ati acceptat succesiunea sub beneficiu de inventar, asta inseamna doar ca pasivul masei succesorale ( datoriile) vor fi incasate exclusiv din activ ( bunuri), nu si din bunurile proprii ale mostenitorilor. Deci pt a se indestula, creditorul va putea executa silit bunurile defunctei.
Asa ca raspunsul de mai sus este corect: achitati amiabil datoriile, daca nu doriti sa ramaneti fara ( parte din) mostenire, si dvs. si fiul.
Si o paranteza: faptul ca nu ati inclus creditul initial in masa succesorala, nu inseamna nimic. Oricand se poate suplimenta certificatul de mostenitor.