avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire credite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire credite

Buna ziua!
Tatal meu a decedat acum o luna si am descoperit ca avea 7 credite plus un CAR. Acum bancile ne hartuiesc pe noi copiii lui, fiind mostenitorii. As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu platim creditele, pentru ca eu sunt singura din cei 5 mostenitori, care are un venit. Noua ne este teama sa nu pierdem casa.
Inca nu am deschis succesiunea deoarece doi dintre frati sunt plecati din tara.Casa este jumatate pe numele surorii mele si jumatate pe numele tatalui.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 07:44, 11 Octombrie 2009
:D
Acceptarea succesiunii se face cu activ si pasiv , deci odata cu acea casa veti "dobandi" si acele credite neachitate!
Procentul va fi stabilit conform certificatelor de mostenitor in functie de cota parte din mostenire ce i se cuvine fiecarui mostenitor!
B-)
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
In situatia data, ca sa salvati casa nu prea vad sanse, dacat sa platiti datoriile tatalui.
Creditorii se pot indrepta asupra cotei-parti de 1/2 din casa, care a fost a tatalui, pentru ca numai ea va constitui masa succesorala, dar cu conditia ca in termen cat mai scurt (termenul legal este de 6 luni, dar in cazul dv. trebuie sa va grabiti), sa dati fiecare mostenitor o declaratie expresa autentica, la notar, de acceptare a mostenirii sub beneficiu de inventar, insotita de inventarul exact al bunurilor succesiunii, in cazul dv. presupun ca este doar casa.
Altfel daca veti accepta mostenirea pur si simplu, veti raspunde si cu bunurile dv.
se pot lega de casa avand in vede ca nu sunt credite ipotecare?
si in cazul in care eu platesc, dar ceilalti frati nu pot, ce se poate intampla?
Acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar.
Din art.713 C. civ. deducem ca avantajul acceptarii sub beneficiu de inventar este in principal acela ca succesibilii nu mai pot fi urmariti decat pentru datoriile si sarcinile succesiunii decat asupra bunurilor succesorale doibandite. Aceasta pentru ca prin intocmirea unui inventar al bunurilor succesorale se evita confuziunea patrimoniului succesibilului cu cel al defunctului.
imi puteti traduce , va rog?:)

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Ce fac cu creditele ramase la banci dupa decesul tatalui costel_81 costel_81 Acum cateva zile a decedat tatal meu in drum spre serviciu. In urma necazului am ramas cu un credit de nevoi personale fara asigurare de viata si o limita de ... (vezi toată discuția)
Succesiune si datorii donkey donkey Buna ziua, Tatal meu a decedat acum cateva saptamani si se pune problema succesiunii. El era la a doua casatorie, eu fiind fiul sau din prima casatorie. Cea ... (vezi toată discuția)