Pe scurt ... am nevoie neaparat de un sfat sa stiu cum procedez mai departe ...
Mama mea a facut o rata la banca din cate am inteles de la ea ... dar nu a achitat la timp ratele ... la cadastre ni s-a pus deja poprire pe casa urmand a scoate casa la licitatie . Problema sta in felul urmator ... rata nu a fost achitata de ceva timp acum as vrea sa vad ce pot face mai departe .. s-a ajuns la o suma foarte mare tinand cont de penalizari ... am auzit ceva vorbe ca as putea sa ma intalnesc cu cei de la banca sa discut in legatura cu suma si cu ratele sa nu platesc penalizari doar rata in sine acum nu stiu cat de adevarate sunt ... mentionez ca mama numai lucreaza de 2 ani de zile si nu a mai avut cum sa isi achite rata ... acum as dori sa stiu ce ar trebui eu sa fac mai departe ca sa impiedic banca sa imi scoata casa la licitatie si sa ma pot intelege cu ei ca sa mergem mai departe . Totodata tinand cont ca ma implic in achitatul ratelor as dori sa stiu daca se poate sa fac in asa fel incat ca .. dupa ce reusesc sa achit toate ratele casa sa revina pe numele meu automat .
Trebuie sa platiti sau va vinde casa.
Doar sa deschideti proces pentru eliminarea penalitatilor ati putea face si sa scapati.
Insa e complicata situatia...
Stimata doamna, situatia dvs nu e simpla... Nu vreau sa incep cu reprosurile, insa de ce ati stat in pasivitate pana acum? Trebuia sa vina banca cu executorul peste dvs ca sa va dati seama ca veti pierde imobilul?
Consider ca in situatia dvs nu mai puteti rezolva/sau macar incerca sa rezolvati singura problema. Apelati la ajutorul unui avocat. Mergeti cu contractul de credit/ipoteca nu stiu exact care e situatia, la avocat. Poate aveti inserate in contract clauze abuzive care fac parte din costul creantei bancii. Faceti actiune in constatare si eliminare clauze abuzive si pe ordonanta presedintiala solicitati suspendarea executarii silite pana la judecarea fondului.
Cam astia ar fi pasii in opinia mea. Va urez succes.