Pe scurt ... am nevoie neaparat de un sfat sa stiu cum procedez mai departe ...
Mama mea a facut o rata la banca din cate am inteles de la ea ... dar nu a achitat la timp ratele ... la cadastre ni s-a pus deja poprire pe casa urmand a scoate casa la licitatie . Problema sta in felul urmator ... rata nu a fost achitata de ceva timp acum as vrea sa vad ce pot face mai departe .. s-a ajuns la o suma foarte mare tinand cont de penalizari ... am auzit ceva vorbe ca as putea sa ma intalnesc cu cei de la banca sa discut in legatura cu suma si cu ratele sa nu platesc penalizari doar rata in sine acum nu stiu cat de adevarate sunt ... mentionez ca mama numai lucreaza de 2 ani de zile si nu a mai avut cum sa isi achite rata ... acum as dori sa stiu ce ar trebui eu sa fac mai departe ca sa impiedic banca sa imi scoata casa la licitatie si sa ma pot intelege cu ei ca sa mergem mai departe . Totodata tinand cont ca ma implic in achitatul ratelor as dori sa stiu daca se poate sa fac in asa fel incat ca .. dupa ce reusesc sa achit toate ratele casa sa revina pe numele meu automat .
Daca nu merg negocierile cu banca poate e mai ieftin sa participati la licitatie si sa castigati. Datorita crizei preturile de licitare sunt destul de mici. Merge doar daca nu mai are alte proprietati pe care le-ar putea scoate la vanzare.
Din câte am înţeles, dvs. nu aţi fost pe la bancă pentru că nu cunoaşteţi nici suma datorată. Într-o astfel de situaţie , primul drum trebuie făcut acolo.Dacă acolo nu găsiţi înţelegere, puteţi să cereţi un sfat de la alţii ! La bancă aţi putea avea înţelegere (am auzit de câteva situaţii) fiindcă acum în criză locuinţele s-au ieftinit atât de mult încât bancile au pe "stoc" locuinţe pe care nu le pot valorifica. Depinde şi de bancă precum şi de sumă. Dacă suma este în lei şi nu în euro (nu aţi precizat moneda în care s-a făcut împrumutul !) puteţi avea succes cu reprezentanţii băncii !!!
deci ... sincer clar as vrea sa stiu care sunt pasii de urmat ... adica sa stiu ce fac mai departe ca sa pot scapa cat de cat din situatia asta ... eu as vrea sa le demonstrez lor ca eu intr-o luna plec pe vad ca ospatar si as putea lunar sa transfer o anumita suma de bani ... sau daca s-ar putea sa fac alt imprumut in 6 luni ca sa pot achita imprumutu de aici .. ce ma sfatuiti exact sa fac ? multumesc pentru ajutor
Sincer.. daca datoria a ajuns la 70mii, nu mai e nimic de facut pt a salva casa.
Daca ati avea acum 10 mii, 20 mii, ati putea ajunge la intelegere pt restul. Sa le promiteti acum ca veti face imprumut peste 6 luni sau le veti trimite dvs salariu ca veti pleca sa munciti..pt creditor nu are valoare, nu vor accepta sa nu va vanda casa, mai ales ca se vor indestula din pretul obtinut.
Cand ai bunuri de valoare de pierdut, nu ajuta deloc sa stai pana se strange o datorie prea mare.