avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTAREA SILITA A UNUI APARTAMENT ACHIZITIONAT PRIN ...
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTAREA SILITA A UNUI APARTAMENT ACHIZITIONAT PRIN CREDIT IPOTECAR

In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept solutie reducerea ratei pe o perioada de 6 luni, apoi pe inca 6 luni. In urma cu doua luni am cerut o noua reesalonare, insa nu am mai primit raspuns pana acum. Precizez ca este vorba despre banca OTP. Nu am mai putut plati rata de 60 de zile si probabil voi ajunge la executare silita. Datoria din banca mi-a crescut foarte mult, intre timp. Am pornit de la 78.000 de Euro, contravaloare in CHF, iar in momentul de fata mi s-a spus ca am o datorie de 108.000 Euro. Mentionez ca valoarea apartamentului abia daca mai atinge 50.000 euro. Cum se va derula executarea silita si la ce alte executari sa ma astept? Nu am alte bunuri imobile, decat o casa a parintilor, pe care suntem proprietari in urma succesiunii, eu, mama si fratele. De asemenea, vreau sa va intreb daca se ajunge la poprire pe salariu. Creditul este pe numele sotului, iar eu sunt coplatitor. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura sendrescu , utilizator 10:23, 11 Septembrie 2010
laura sendrescu a scris:

In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept solutie reducerea ratei pe o perioada de 6 luni, apoi pe inca 6 luni. In urma cu doua luni am cerut o noua reesalonare, insa nu am mai primit raspuns pana acum. Precizez ca este vorba despre banca ..... Nu am mai putut plati rata de 60 de zile si probabil voi ajunge la executare silita. Datoria din banca mi-a crescut foarte mult, intre timp. Am pornit de la 78.000 de Euro, contravaloare in CHF, iar in momentul de fata mi s-a spus ca am o datorie de 108.000 Euro. Mentionez ca valoarea apartamentului abia daca mai atinge 50.000 euro. Cum se va derula executarea silita si la ce alte executari sa ma astept? Nu am alte bunuri imobile, decat o casa a parintilor, pe care suntem proprietari in urma succesiunii, eu, mama si fratele. De asemenea, vreau sa va intreb daca se ajunge la poprire pe salariu. Creditul este pe numele sotului, iar eu sunt coplatitor. Va multumesc!


Stergeti va rog, denumirea societatii implicate in discutie.In forum se discuta ideea si nu persoana juridica/fizica.
Banca probabil va vinde apartamentul si pentru diferenta de suma o sa va urmareasca alte bunuri si sau venituri. Daca nu aveti acum poate o sa aveti candva.
Dar in contractul semnat cu banca,ce scrie in cazul neplatii ratei lunare?
Sunt doua contracte, unul de ipoteca si unul de nevoi personale cu ipoteca de rang II. In cel ipotecar sunt coplatitor si la acesta la garantarea rambursarii creditului este mentionat contractul de ipoteca, polita de asigurare asupra imobilului si polita de viata ( nu este cazul ). La cel de nevoi personale cu ipoteca de rang II , titular este doar sotul si sunt specificate urmatoarele garantii: salarii, onorarii, pensii, diurne, chirii etc. , solduri creditoare ale conturilor curente deschise la orice banca , garantia reala imobiliara asupra proprietatii, polita de asigurare a proprietatii, asigurare de viata ( nu este cazul). Dupa cum reiese din cele doua contracte, daca se trece la executare silita, dupa vanzarea apartamentului se va pune poprire pe salariu (pt ca alt bun nu avem) doar sotului meu, nu? As vrea sa va intreb, cand se pune poprierea pe salariu, numai dupa vanzarea apartamentui? Va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Pasi executare apartament, terenuri , salariu, etc mariuspopescuro mariuspopescuro Initiez un alt caz si anume eventualitatea in care nu as mai plati ratele creditulurilor catre banca. Astfel: Am un credit ipotecar pe apartament si un credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale- societate recuperari creante bebita83 bebita83 Buna Am si eu un credit de nevoi personale si de vreo 11 luni nu am mai platit mia venit o scrisoare de la o firma de recuperare ca sa achit tot creditul. ... (vezi toată discuția)