avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pasi executare apartament, terenuri , salariu, etc
Discuție deschisă în Executare silită

Pasi executare apartament, terenuri , salariu, etc

Initiez un alt caz si anume eventualitatea in care nu as mai plati ratele creditulurilor catre banca. Astfel: Am un credit ipotecar pe apartament si un credit de nevoi personale cu ipoteca de rang II pe acelasi apartament. Mai detin si 4 terenuri care nu sunt grevate de nici o sarcina. Toate aceste bunuri sunt detinute in devalmasie cu fosta sotie (divort pronuntat fara partaj).
1. Va rog sa ma ajutati sa inteleg care sunt pasii legali posibili pe care banca ar putea sa ii umeze pentru executare, in eventualitate (foarte probabila) de neplata a ratelor, asupra tuturor bunurilor (apartament, terenuri salariu). Ex: sechestru a apartamentului, executare apartament; dupa care urmeaza sechestru pe terenuri, dupa care urmeaza sechestru pe salariu; care ar fi ordinea?
2. Exista vre-o modalitate de a forta fosta sotie sa plateasca vre-o cota parte din aceste restante? Mentionez ca eu sunt unic beneficiar al creditelor.
3. Exista vreo modalitate de a stopa plata ratelor temporar prin initierea in instanta a bancii? Mentionez ca este vorba de credit ipotecar obtinut in 2006 in CHF de la OTP si un al doilea credit de nevoi personale cu ipoteca de rang II in 2007.
4. As avea temei legal de a negocia diminuarea ratelor la banca cu OTP ?

Multumesc pentru raspunsuri in cunostinta de cauza. Pot veni cu detalii daca sunt necesare.
Cel mai recent răspuns: mariuspopescuro , utilizator 00:34, 26 Aprilie 2015
1)Intai va pune poprire pe salariu, apoi valorifica ipotecile si daca va ramane de achitat ceva, functie de suma se ajunge si la executarea altor bunuri. Nu e o ordine obligatorie.
2) doar daca cereti partajul, dvs sau creditorul. Oricum, daca vor sa execute bunurile pe care le detineti in comun, trebuie sa ceara partajul sau ca instanta sa constate ca e o datorie comuna.
3) nu, nu au legatura.
4)Ar trebui sa mergeti la un specialist cu contractul sa vedeti daca si ce clauze abuzive aveti si apoi sa incercati sa negociati, iar daca nu obtineti nimic sa va adresati instantei.


Multumesc.
2) Sa inteleg ca in cazul in care banca executa bunurile detinute in comun cere automat partajul?
In acest caz cine plateste taxa de timbru catre stat?
Cine credeti ca va plati la final ? debitorul, desigur.
trebuie sa ceara partajul daca vrea sa execute partea dvs din bunul comun.
Multumesc pentru raspuns.
Credeti ca pot cere in instanta cu ajutorul unui avocat bun care sa sutina cauza?:
- Stabilirea datoriei ca fiind comuna incepand cu data divortului.
- recuperarea a jumatate din ratele pe care le-am platit pana acum doar eu de la divort (2012) pana acum.
- recuperarea a jumatate din taxa de timbru catre stat pe care o sa trebuiasca sa o platesc.
- impartirea in mod egal a bunurilor dupa ce s-a stabilit datoria ramasa ca fiind comuna.
Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)
Executare silita sau nu? ioanborza ioanborza buna ziua! sotia are un credit de nevoi personale si va depasi cele 90 de zile in care poate achita rata. intrebarea mea este: urmeaza executarea silita si in ... (vezi toată discuția)