NU sunt suparat pe nimeni, fiecare cuparerea lui fundamentata sau nu ... eu compar ceea ce a spus fiecare cu ceea ce zic judecatorii prin hotararile lor
Vreau si eu o opinie care sa fie fundamentata pe texte de lege si care sa nu intre in contradictie cu hotararile deja pronuntate de instante ( si aici mare fer la faptul ca nu poti sa soliciti anularea unei hotarari judecatoresti irevocabile prin actiune ... ceel putin asa am citit in hotararile de la Curtea Suprema).
Ceea ce imi spuneti cu revizuirea, da nu am nici o problema este corect, dar mai intai trebuie sa ajung acolo, iar instanta ma tot bate la cap daca am atacat tranzactia din hotararea data cu cei doi unchi ai mei
Pai cum se ataca frate o astfel de hotarare /tranzactie ca eu nu gasesc nimic?
Sa-mi spuna cineva o rezolvare, mai putin pe cea cu revizuirea ca nu cred ca ajung acolo, ci cred ca o sa-mi respinga din star actiunea.
Multumesc tuturor chiar si celor care sunt profund deranjati de atitudinea mea, dar tare mult as vrea sa-i vad intr-o situatie similara si sa vedeti atunci cum intrati in panica
da, vroiam sa aflu ce parere au altii
dar constat ca parerile altora sunt cel putin la fel de nefundamentate precumcea a avocatului nostru, nu de alta dar pana acum am citit pe net zeci de hotarariin care mise spune ca nu poti solicita anularea unei alte hotarari decat printr-o cale de atac extraordinara ... si pe aia nu o poti face decat daca ai fost parte
Si atunci ... raman nedumerit ... ce se intampla cu prima hotarare ???
Si ce fac eu cu ea daca ceilalti imi invoca aceasta prima hotarare si sustin ca deja s-a dispus o iesire din indiviziune asupra terenurilor din titlu si nu se mai poate face inca una
Si inca ceva sunt in rejudecare si instanta de apel a balmajit ceva de genu ... apelanta nu a contestat tranzactia consfintita prin prima hotarare
Bun acum poate este mai clar
Cum atac tranzactia de care a luat act prima instanta cand nu am fost parte?
Mi se pare aberant totul si nu inteleg
Poate pana la urma ma lamureste cineva
Multumesc
hotararea prin care se consfinteste o tranzactie ... se poate ataca cuactiune in anlare sau nu???
unii spun ca da, altii ca nu pai ce sa intelg eu din ce-mi spuneti
iar dl. Lascoschi doreste un onorariu, pai am platit deja mai mult decat suficient
Daca dati dovada ca puteti rezolva speta poate platim si un onorariu, dar din ceea ce ati scris nu rezulta ca stiti prea multe
Buna seara,
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Speta este urmatoarea,
Se emite titlu de proprietate pt 2 frati din cei 3 existenti (desi toti 3 au facut cereri de reconstituirea a dreptului de proprietate de pe urma tatalui lor).
Cei 2 frati, introduc o actiune prin care solicita dezbaterea de succesiune de pe urma taalui lor si iesirea din indiviziune pt titlul de proprietate in care figurau doar ei doi.
Cel de al treilea frate statea cuminte acasa si astepta titlul de proprietate.
Dupa ce s-au judecat cei 2 si au cazut la invoiala dupa bunul lor plac, ca doar imparteau un bun pe jumatate si nu in trei asa cum ar fi fost normal, au venit cu hotararea si o fluturau celui de al treilea frate.
In fine, bunicul (al treilea frate) isi ia avocat solicita anularea titlului de proprietate, castiga, se emite un nou titlu de proprietate in care este mentionat si el alaturi ce ceilalti doi.
Introduce actiune si solicita iesirea din indiviziune, si-i spune instanta ca trebuie sa faca si dezbatere de succesiune de pe urma tatalui sau, bun facem si asta.
Problema este ca ceilalti doi frati tot invoca hotararea aia a lor prin care s-a facut iesirea din indiviziune si sustin ca nu s-a solicitat anularea ei (ma rog, avocatul lor), partea proasta ca si instanta intreaba acelasi lucru.
Acum .... va rog sa-mi spuneti, cum sa solicit eu anularea unei hotarari judecatoresti in care nu am fost parte ???
Ce anume trebuie sa fac ??? care este solutia juridica ??? si cum anume anulez eu efectele acelei hotarari ???
Opinia avocatului este sa solicitam instantei sa constate nulitatea impartelii (data prin hotararea aceia) ca o consecinta a unui principiu ... ceea ce ese nul produce efecte nule, sau ceva de genu asta.