Buna seara,
Am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Speta este urmatoarea,
Se emite titlu de proprietate pt 2 frati din cei 3 existenti (desi toti 3 au facut cereri de reconstituirea a dreptului de proprietate de pe urma tatalui lor).
Cei 2 frati, introduc o actiune prin care solicita dezbaterea de succesiune de pe urma taalui lor si iesirea din indiviziune pt titlul de proprietate in care figurau doar ei doi.
Cel de al treilea frate statea cuminte acasa si astepta titlul de proprietate.
Dupa ce s-au judecat cei 2 si au cazut la invoiala dupa bunul lor plac, ca doar imparteau un bun pe jumatate si nu in trei asa cum ar fi fost normal, au venit cu hotararea si o fluturau celui de al treilea frate.
In fine, bunicul (al treilea frate) isi ia avocat solicita anularea titlului de proprietate, castiga, se emite un nou titlu de proprietate in care este mentionat si el alaturi ce ceilalti doi.
Introduce actiune si solicita iesirea din indiviziune, si-i spune instanta ca trebuie sa faca si dezbatere de succesiune de pe urma tatalui sau, bun facem si asta.
Problema este ca ceilalti doi frati tot invoca hotararea aia a lor prin care s-a facut iesirea din indiviziune si sustin ca nu s-a solicitat anularea ei (ma rog, avocatul lor), partea proasta ca si instanta intreaba acelasi lucru.
Acum .... va rog sa-mi spuneti, cum sa solicit eu anularea unei hotarari judecatoresti in care nu am fost parte ???
Ce anume trebuie sa fac ??? care este solutia juridica ??? si cum anume anulez eu efectele acelei hotarari ???
Opinia avocatului este sa solicitam instantei sa constate nulitatea impartelii (data prin hotararea aceia) ca o consecinta a unui principiu ... ceea ce ese nul produce efecte nule, sau ceva de genu asta.
Avocatul dvs. va face tot ce poate sa va apere.
Nu este deloc simpla situatia expusa de dvs.
Cu nulitatea nu as crede ca ati avea sanse dar nici nu am inteles bine speta dvs.
In general trebuie analizata hotararea instantei discutat cu clientul verbal si...contracost,etc...
aceea hotarare nu-i este opozabila bunicului dvs pt ca nu a fost parte in proces
nu exista actiune in nulitatea unei hotarari judecatoresti insa trebuie sa o depuneti la dosarul actual si pe cea veche
acum se va da o hotarare avand la baza alta realitate juridica si atunci cand exista doua hotarari contrare ce nu se pot aduce la indeplinire se ajunge la revizuire
hotararea prin care se consfinteste o tranzactie ... se poate ataca cuactiune in anlare sau nu???
unii spun ca da, altii ca nu pai ce sa intelg eu din ce-mi spuneti
iar dl. Lascoschi doreste un onorariu, pai am platit deja mai mult decat suficient
Daca dati dovada ca puteti rezolva speta poate platim si un onorariu, dar din ceea ce ati scris nu rezulta ca stiti prea multe
Stimate domn. Diferiti consilieri au diferite puncte de vedere, asta nu inseamna ca nu stiu ce spun. Daca erati multumit cu o singura opinie ati fi ramas la cea pe care v-a indicat-o avocatul dvs. Faptul ca ati apelat la acest mijloc denota implcit sorinta dvsde a afla si alte pareri , nu-i asa?
Legat de subiect, Eu cred ca avocatul dvs. considera asa cum vad si eu , cea mai simpla cale de rezolvare -invocarea nulitatii hotararii date in favoarea celor doi , pe baza principiului anularii actului subsecvent , ca urmare a anularii actului initial., datorita legaturii lor juridice. Astfel , daca titlul de proprietate , in baza caruia s-a facut iesirea din indiviziune a fost anulat ,pe cale de consecinta si hotararea prin care se consfinteste imparteala pe baza acestui titlu este nula . Dvs veti cere instantei doar sa constate aceasta stare de fapt.. Mult succes
Cons. Juridic. Hotea D