avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate cricri

Activitate cricri

Răspuns la discuția recuperare taxa auto
Am achitat in luna februarie 2008 taxa de prima inmatriculare pentru un Seat Leon din 2007. Pot sa cer restituirea taxei sau dreptul de a formula actiunea s-a prescris?
Multumesc
Răspuns la discuția devin sau nu platitor de tva
mi-au trimis articole din codul fiscal
neoficial mi-au spus ca nu trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva - la veniturile obtinute de persoane cu activitati independente luandu-se in calcul venitul incasat
Răspuns la discuția devin sau nu platitor de tva
am facut adresa la administratia financiara in care am descris pe larg speta - acum astept raspunsul lor sa vad in ce parte o apuc.
multumesc pentru raspunsuri
Răspuns la discuția devin sau nu platitor de tva
si pana la urma trebuie sau nu sa merg la administratia financiara sa cer inregistrarea ca platitor tva?
In ipoteza in care trebuia sa ma declar platitor de tva din iunie am obligatia sa platesc tva aferent facturii care a determinat depasirea pragului de 35000 euro sau platesc tva aferent facturilor emise ulterior?
multumesc
Răspuns la discuția devin sau nu platitor de tva
Intrucat nu m-am inteles cu clientul l-am notificat prin executor trimitandu-i totodata si factura stornata - ideea este cum se calculeaza cifra de afaceri in cazul profesiilor liberale - respectiv suma facturata sau suma incasata ?
Buna seara
Am si eu o mica problema
Sunt titularul unui cabinet de avocatura - am contabilitate in partida simpla - in cursul lunii mai am incheiat un contract de asistenta emitand o factura de peste 35000 euro(pana in momentul respectiv nu trecusem de pregul de 35000euro) care potrivit contractului trebuia platita in cursul lunii august.Intrucat am avut diverse divergente cu clientul meu am renuntat integrel la contract si onorariu, stornand factura respectiva in totalitate in cursul lunii iulie. Mentionez ca nu am primit nici o suma de bani de la client. Intrebarea este daca devin platitor de tva si sunt obligat sa ma inregistrez chiar daca nu am incasat factura respectiva, ba mai mult am si stornat-o. Cei de la Administratia Financiara au zic ca nu stiu si sa le fac cerere scrisa si mi seva raspunde
Multumesc anticipat pentru raspunsuri

am gasit in codul fiscal art 51

Opţiunea de a stabili venitul net anual, utilizându-se datele
din contabilitatea în partidă simplă


Art. 51. - (1) Contribuabilii care obţin venituri din activităţi independente, impuşi pe bază de norme de venit, precum şi cei care obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală au dreptul să opteze pentru determinarea venitului net în sistem real, potrivit art. 48.
(2) Opţiunea de a determina venitul net pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă este obligatorie pentru contribuabil pe o perioadă de 2 ani fiscali consecutivi şi se consideră reînnoită pentru o nouă perioadă dacă nu se depune o cerere de renunţare de către contribuabil.
(3) Cererea de opţiune pentru stabilirea venitului net în sistem real se depune la organul fiscal competent până la data de 31 ianuarie inclusiv, în cazul contribuabililor care au desfăşurat activitate şi în anul precedent, respectiv în termen de 15 zile de la începerea activităţii, în cazul contribuabililor care încep activitatea în cursul anului fiscal.
__________
nu este nici o prevedere expresa in codul fiscal nici la art 81 si nici la urmatoarele nu e prevazut termenul de depunere al declaratiei privind venitul estimat
unde este prevazut faptul ca declaratia privind venitul estimat se depune pana la 31.01.2009 - a anului in curs - ma intereseaza actul normativ pentru ca nu am gasit nici o prevedere expresa.
Răspuns la discuția Registre avocati
registrul de incasari si plati primeste de la Administratia Financiara un numar de inregistrare sau doar este stampilat de catre cei de la registratura?