avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate stefa.stefa

Activitate stefa.stefa

Răspuns la discuția testament.....
mama spune ca partea ei mi-o cedeaza mie.nu vrea sa faca partaj...deciatunci se potae face testament?sau trebuie si mama sa fie prezenta?......multumesc.
mama nu a vrut sa ceara partea ei.....erau bunuri obtinute in timpul casatoriei...deci oricand poate sa isi ceara partea?..imi raspundeti va rog foarte frumos la :._daca ea isi cere partea,cm se imparte,fara testament?vreau sa precizez ca,casa are o valoare de maxim 15000euro,anexa cam 4000 euro si gradina 2000 aproximativ.....mie cat imi revine?fara testament.....multumesc....atunci m-am inselat eu credeam k are un termen de cerere a partajului.....
deci,tata cu amma sunt divortatai de mai bine de 10ani,mama nu a cerut partaj...sa inteleg ca daca lasa prin testamentanexa mie,o pot intabula eu dupa deces?....adevarul e ca eu s sora mea untem ca soarecele si pisica,si tata vrea sa lase toul in ordine....contracte donatie,vanzare cumparare nu are rost sa gaca deoarece bunurile au valoare mica.....casa veche la tara..gradina mica....de aceea vrea sa lase testament sa nu existe certuri intre noi,.va multumesc frumos pt raspunsuri.
Discuție testament.....
suntem 2 surori.tata vrea sa lase testament.detine o casa cu 2 camere,o anexa cu o camera si o bucatarie,o dacie veche,gradina....precizez ca doar anexa nu este intabulata pe numele lui...restul da....cum poate face sa fie in regula?daca lasa casa surorii mele,si anexa si gradina mie,precizez doar anexa nu e intabulata,dupa moartea lui eu pot sa intabulez anexa pe numele meu?.....eu nu as avea drept la casa pe care o lasa surorii mele,corect?....adevarul este ca il influenteaza si asa eu raman doar cu anexa si cu gradina?
si ea cu casa?o explicatie va rog frumosssss multumesc .