avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters174635

Activitate ContSters174635

Răspuns la discuția contract de inchiriere
multumesc foarte mult pt raspunsuri. Numai bine
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Contractul de inchiriere este pe un an, in contract nefiind specificat nimic despre incetarea contractului. Legea spune ca contractul poate fi incetat cu acordul ambelor parti, la initiativa chiriasului cu : notificarea intr-un termen prealabil de cel putin 60 de zile, sau prin parasirea definitiva a locuintei/decesul chiriasului care este titular de contract, ce inceteaza in termen de 30 de zile de la momentul parasirii locuintei, sau la initiativa proprietarului in caz de daune, nu a platit chiria. etc.
Eu sunt curioasa daca pot incheia contractul mai devreme de termen.
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Si daca contractul de inchiriere nu este inregistrat nu este valabil?
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am inchiriat o garsoniera in iasi. Proprietarul este din Campulung Moldovenesc, la fel si eu, si astfel am facut un contract de inchiriere prin notariat pe perioada de un an(26 septembrie 2010 - 25 septembrie 2011) tot in Campulung Moldovenesc. La notariat mi-a zis ca trebuie ca eu trebuie sa inregistrez contractul la fisc, dar nu mi-a zis termenul limita de inregistrare a acestuia. Legea spune ca termenul limita de inregistrare a contractului este de 15 zile si aceasta este obligatia proprietarului nu a chiriasului.
Daca nu se inregistreaza contractul de inchiriere, sunt curioasa daca chiriasul risca ceva stiu doar ca proprietarul risca sa fie sanctionat penal pt evaziune fiscala, deoarece aceasta era obligatia lui. Ce poate pati chiriasul in aceasta situatie? Multumesc anticipat