avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate teodaria18

Activitate teodaria18

In cazul castigarii in instanta a unor sume de bani reprezentand drepturi salariale, la plata acestor sume angajatorul retine la sursa impozitul si asigurarile sau ulterior angajatul depune o declaratie la fisc si ulterior angajatul va platii din sumele primite de la angajator impozitul si asigurarile . Va multumesc!!!
Buna ziua, am o intrebare mai binezis nedumerire in sensul ca in perioada 01.02.1991-15.15.2001 am fost militar angajat pe baza de contract si in cartea de munca la rubrica "salariu de baza" imi scrie angajatorul doua numere sub forma de fractie la numarator numarul este mai mare la numitor numarul este mai mic ex.2000/1890 (fictiv), acuma nedumerirea mea este ce reprezinta cele doua numere. Eu ma gandesc ca este retributia neta si bruta de baza, dar ele contin si sporurile? Am avut o sumedenie de sporuri (noapte, radiatii, dispozitiv, salariu de merit, spor specialist de clasa) unde sunt acestea evidentiate? Daca nu sunt evidentiate in carnetul de munca cum pot eu sa recuperez aceste sporuri pentru ami fi utile la pensie? Va multumesc!!!
Socrii mei au un apartament inchiriat unei persoane fizice. S-a incheiat un contract de inchiriere cu acesta si a fost inregistrat la trezoreria orasului de pe raza caruia isi au domiciliul. Contractul s-a incheiat pe o perioada de un an. Chiriasul si-a exprimat telefonic intentia de a nu mai continua contractul pe motiv ca el este deja plecat intr-o tara straina. Mentionez ca el nu a predat apartamentul si cheile acestuia si binenteles semnarea unui contract de reziliere, neplatind nici chiria aferenta nici obligatiile fata de asociatie cum se stipula in contract. In contract este stipulat ca daca in termen de 20 de zile dela scadenta privind plata chiriei proprietarul va fi evacuat silit. Problema este ca nu mai este de gasit, nu raspunde la telefoane, in aceasta situatie se poate intra in apartament pentru asi exercita dreptul de proprietar si fara chirias? Sunt reglementari speciale in aceste cazuri?
Va multumesc!!!