Buna ziua, problema mea este urmatorea:
Tatal bunicii mele, nu a fost cununat legal cu sotia lui (respectiv mama bunicii), a facut un contract de intretinere pe un imobil si pe un teren (in 1986) care nu ii apartineau legal, in fata unui notar cu 2 martori, declarand ca nu are copii (desi avea 2 fete) si ca sotia lui murise in 1955 dar aceasta a murit in 1965; cele 2 fete nu au semnat nimic, au aflat cativa ani mai tarziu de acest contract.
S-au deschis procese, s-au facut recursuri, fara succes. In momentul de fata detinatorul acestui contract locuieste in Ploiesti. Precizez ca imobilul si terenul se afla in judetul Dambovita.
Care ar fi variantele de actionare?
Multumesc frumos.
Inca nu am introdus actiunea, astept noua lege care le va permite notarilor sa desfaca casatorii; am inteles ca la inceputul lunii ianuarie v-a intra in vigoare legea.
El este hotarat sa nu-mi acorde divortul, cam care ar fi diferentele daca as scrie culpa comuna sau doar din vina lui? Probabil ca durata procesului ar face cea mai mare diferenta.
Sunteti sigura? Pentru ca avocatul meu mi-a spus sa nu plec de la acest domiciliu din motivul "parasire de domiciliu", motiv care ii poate da lui un avantaj in instanta.
Buna ziua, am cateva intrebari referitoare la divort, prin postul pe acest forum as dori si alte pareri in speranta ca voi gasi o solutionare mai rapida sau mai buna a problemei mele.
Sunt casatorita de 2 ani, stau intr-o casa care este a bunicii sotului meu, iar adresa de pe bulentinul meu este la acest domiciliu. Motivele pentru care vreau sa divortez sunt faptul ca m-a inselat cu cea mai buna prietena a mea, cu care va avea si un copil, copil pe care are de gand sa-l recunoasca, violenta fizica si verbala, ma trateaza foarte urat si nu mai pot suporta. Am vrut sa plec si de acasa, dar am inteles ca ma poate baga la "parasire de domiciliu" cea ce ma poate face sa pierd multe. Bunuri comune nu avem, doar o masina pe numele meu achizitionata in timpul casatoriei si o suma de bani in banca [o parte sunt din perioada casatoriei (parte din care si el va avea dreptul) iar o parte dinaintea acesteia]. El nu este de acord sa-mi acorde divortul (bineinteles) si doreste o jumatate din suma de bani + masina.
Intrebarea mea ar fi: Nu pot parasi domiciliul sub nicio forma? Cumva se poate face mutatie in alta parte sau o viza de flotant la alt domiciliu? Sau orice altceva, chiar nu mai pot suporta sa stau cu el in casa.
Stiu ca pronuntarea divortului va dura din motivul pentru care el nu va fi de acord.
Am inteles ca la inceputul lunii ianuarie va intra in vigoare (ar trebui sa intre in vigoare) o lege care le v-a permite si notarilor publici sa desfaca o casatorie, dar in cazul in care el nu va fi de acord, va trebui rezolvat cazul tot in instanta?
Multumesc pentru raspunsuri in avans.