avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate rbg

Activitate rbg

Răspuns la discuția renuntare parte la partaj
Va multumesc tuturor,am fost la notar si m-am lamurit,aveti dreptate cu donatia,cade deoarece exista prea multe semne de intrebare.
O sa facem partaj,mai exact,el o sa-mi cedeze partea lui iar noi renuntam la pensia de intretinere,trec apart.pe numele meu si cand o sa am mai multe posibilitati o sa fac eu donatie sau vanzare cumparare copilului,deoarece indiferent ce alegi(cum bine spunea D-l avocat mai sus)ca e donatie,vanzare-cump.sau partaj,taxa este cam aceeasi iar acum ar fi prea mult pt.bietul meu buget.

Multumesc si o seara frumoasa tuturor,
Multumesc tuturor,

Divortul s-a incheiat acum 8 ani,fara a solicita partajul.

La pensie trebuie sa renunt deoarece este o conditie ca fostul sot sa renunte la partea lui,fie in favoarea mea fie a copilului.
Ma interesa care este cea mai ieftina solutie notariala,deoarece totul platesc eu,el nu participa cu nimic,tot ce vrea este sa nu mai dea pensie si sa scape,oricum asa cum am spus singura lui contributie era pensia si copilul nu l-a vazut de 8 ani,de la divort.

O sa merg pe donatie daca se poate doar a lui ptt copil sau o sa donez si eu copilului si asa nu mai platesc impozit si ies mai ieftin.

Multumesc,seara buna
Va multumesc,insa eu sunt sotia care are grija de copilul pe care sotul nu l-a vazut de 8 ani de la divort iar acum in schimbul renuntarii la plata pensiei de intretinere(singura lui contributie) vrea sa renunte la partea din apartamentul conf. II achizitionat cu banii parintilor mei,dar in timpul casatoriei.
Asa ca nu face cine stie ce act de vitejie si oricum eu platesc tot.
Va multumesc oricum,voiam doar sa platesc mai putin decat in cazul unei donatii sau vanz.cump,pentru ca sunt din fondul de facultate al copilului,pusi deoparte din pensia de intretinere de pana acum(pe care nu am cheltuit-o).

O zi buna
Multumesc mult.
Spuneti-mi va rog 3% din valoarea totala a apart. sau doar a partii celuilalt?

Buna ziua,

Se poate sa aflu daca in urma divortului,unul dintre soti renunta la partea lui care ii revine in urma partajului,in favoarea celuilalt sot,este posibil acest lucru?Cum se face ,cu ce acte si unde?La notariat este posibil?

Apoi dupa aceasta renuntare se emite un alt act de proprietatea pe numele celui care are ambele parti?
Stie cineva cam cat costa toate aceste proceduri?

Practic unul din soti renunta la partaj si lasa casa celuilalt.

Multumesc,