avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate masster

Activitate masster

Sunt cetateana americana de origine romana si sunt logodita cu un cetatean roman din Bucuresti. Am aflat recent, in mod neoficial, de la terte persoane, ca logodnicul meu a mai avut 3 casatorii anterioare din care au rezultat 2 minori pe care nu i-a recunoscut. Unde si cum pot afla date despre casatorile luii, inclusiv adresele fostelor sotii? Trebuie sa aflu aceste lucruri deoarece sunt insarcinata cu el si am mare nevoie de acele informatii ca sa iau o decizie in deplina cunostinta de cauza. Este vorba de doua vieti care nu merita sa fie distruse a 4-a oara.
Multumesc.
Răspuns la discuția Consilieri juridici politisti ?
Multumesc.
Altcineva are un raspuns mai complet si articulat ?
1) As dori sa stiu cine are dreptul de a reprezenta in procese civile (de ex. o contestatie la o amenda contraventionala) interesele unei sectii de Politie. Un consilier juridic sau un avocat?
Exista in practica de azi o problema de legalitate cu privire la modul de desemnare si temeiul legal in baza caruia sunt desemnati consilierii juridici MAI?

2) Ca mic detaliu de curiozitate: un consilier juridic este obligat sa poarte o uniforma specifica in instanta ?
Răspuns la discuția tarife notariale, mostenire
cora2006 a scris:

Notarii dețin un catalog al valorii imobilelor din circumscripția în care aceștia activează. La acea valoare apoi, notarul va calcula taxele notariale.

1) Sunt interesat sa consult acest catalog pentru sectorul 5, Bucuresti, unde am mostenit o garsoniera ultracentrala ca unic mostenitor. De asemenea, as dori sa stiu in detaliu cum se calculeaza taxele notariale. Vreau sa fiu cat mai bine informat inainte de vizitele la notari, pentru ca nu ma dau banii afara din casa si trebuie sa platesc probabil enorm de mult inainte de a avea vreun ban de pe garsoniera pe care intentionez sa o vand imediat.

2) Am vreun avantaj daca odata cu intocmirea titlului de mostenitor, vin cu un client caruia ii vand garsoniera si fac actele la acelasi notar ?

Multumesc, cu respect
Răspuns la discuția Onorariu procentual succesiune
totusi CE FACE PRACTIC un notar cand i se solicita deschiderea procesului succesoral ? de exemplu pentru un unic mostenitor al unei garsoniere, ca sa discutam la concret.

in al 2lea rand, pentru toti cei care mentioneaza "instanta" - NU este cazul de asa ceva. nu ma judec cu nimeni, sunt unic mostenitor.
Răspuns la discuția Onorariu procentual succesiune

Onorariul notarului nu este o suma fixa, ci in procente. Si acest lucru este pentru a exista o echitate intre cei ce ii solicita serviciile.

poftim ??? ce echitate ? fii sigur ca nu se plange Ionescu ca lui i-a luat mai mult decat lui Popescu. toti spun: JAPCA si MAFIA notarilor.
echitate inseamna onorariu NEdependent de valoarea bunului.
vrea procent notarul ? pai ce ? e si el mostenitor ?
Ma poate lamuri cineva de ce trebuie sa fie onorariul notarilor proportional cu valoarea bunurilor succesorale ?
Valoarea muncii prestate de un notar este ACEEASI, indiferent ca fac actele pentru o garsoniera sau pt. un apartament cu 4 camere... Nu produce de 4 ori mai multe acte si nici nu transpira de mai mult efort intelectual...
Si nu ma refer la vreo taxa pe care ar trebui sa o plateasca notarul la stat, pentru ca in onorariu nu se includ si taxe catre terti, ci este strict plata serviciului prestat.
Ca sa nu mai zic de faptul ca nu vad de ce statul ar trebui sa ma jefuiasca pe mine pentru a-mi transmite o mostenire la care nu a participat cu nimic... nu a dat bani pe casa, masina sau alte bunuri, ba din contra le-a taxat in mod regulat la sange.
Tare mi-e teama ca nu exista un principiu corect pe baza caruia cer onorarii notarii, in afara de cel al micului santaj, "nu ai incotro, daca vrei apoi sa vinzi mostenirea". Trebuie sa te faci frate cu... notarul, de parca si el este mostenitor....