Buna ziua, am si eu o problema legata de locul de munca. Am încheiat in luna Iulie un CIM, angajatorul fiind din Alba-iulia, eu avand resedinta in Bucuresti. In CM, la art D, Locul de munca, scrie ca activitatea se desfasoara la sediul firmei, adica in Alba-iulia. Ideea este ca acum 1 săptămâna am fost chemata la sediul din Bucureşti unde îmi desfasuram activitatea (mentionez faptul ca acest sediu nu apartine angajatorului, ci i-a fost oarecum împrumutat de catre un asociat al sau pt a avea eu unde sa lucrez) si mi s-a comunicat faptul ca va inceta activitatea mea, fără sa primesc niciun motiv intemeiat. Tot in acea perioada mi s-a cerut cheia de la sediul unde lucram si deci nu am mai putut sa merg la serviciu. Am primit ulterior telefon de la angajator si mi-a spus ca este dispus sa îmi dea 2 salarii, numai sa semnez o hârtie prin care sunt de acord sa mi se desfaca CM. Si ca daca refuz, mă are la mana cu faptul ca sediul firmei este in Alba-iulia si ca acolo trebuie sa merg sa lucrez si ca poate sa ma concedieze pt absentare de la locul de munca...
Nedumerirea mea este daca poate intr-adevăr sa mă santajeze cu chestia asta? Pt ca dacă nu, as vrea sa adopt o alta cale (cea legala, in instanta)pt acest abuz, mai ales ca toate sarcinile de serviciu le-am indeplinit corespunzător.
Si citind Codul muncii, mi-am dat seama de unele nereguli pe care angajatorul le-a facut: nu mi-a cerut înainte de angajare niciun certificat medical, dacă dansul considera ca am savarsit vreo abatere grava sau ca nu corespund profesional locului de munca, ar fi trebuit sa urmeze nişte paşi nu? Sa îmi dea avertisment scris, sa efectueze cercetare disciplinara etc. Or dansul mi-a spus verde-n fata ca nu mai vrea sa lucreze cu mine....
Astept cu nerăbdare un răspuns din partea dvs pt a sti ce am de făcut in continuare.
Va multumesc anticipat!