avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate C.Maria

Activitate C.Maria

Nu vreau sa ma intorc repede in Spania.Adica,intentionez sa raman cateva luni in tara sau cat va fi nevoie.Deci,daca am deja inaintat dosarul pentru schimbare,pot ramane in tara pana cand acesta se solutioneaza,si pot inscrie copilul in Romania?Tatal copilului ramane in Spania si de la consulat ni s-a spus ca nu mai este nevoie de prezenta ambilor parinti pentru inscrierea copilului.
Imi cer scuze,mi-am dat seama ca am scris gresit....Va explic...In momentul in care s-a nascut copilul,nu am avut actele schimbate dupa divort.Deci,eram pe numele fostului sot.In certificatul de nastere al copilului,eu figurez cu acel nume.In lunile imediat urmatoare nasterii,mi-am schimbat actele si am revenit la numele avut inainte de casatorie.Am depus actele,pentru schimbarea numelui meu in certificat,la registrul civil dar,dupa doua luni jumate mi s-a spus ca va mai dura inca trei luni pana se va solutiona problema.Intre timp,tatal meu s-a imbolnavit,se afla in stare foarte grava si as dori sa merg in tara cu copilul.Este posibil acest lucru?Mentionez ca am certificatul vechi,al copilului dar actele mele sunt acum pe un alt nume.
Revin cu o rectificare.Am obtinut certificatul in original.Exista posibilitatea de a putea merge cu copilul in Romania,inainte de a se solutiona problema prenumelui?Copilul poarta numele tatalui,numele meu nu mai coincide cu cel din certificat.
Certificatul vechi l-am atasat la dosar.eu am alt nume.
Singurul act,in original,pe care il detin este livretul de familie.
Da,asa este.
Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are certificat,doar ca a fost necesara schimbarea numelui de familie al mamei,in certificatul copilului.Dosarul a fost inaintat,un urma cu doua luni la registrul civil din localitatea de resedinta,insa ni s-a spus acum ca,va putea dura inca trei luni pana se va solutiona.Avand probleme foarte grave in familie,as dori sa merg in Romania cu copilul si nu stiu daca este posibil.Multumesc!