avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Titlu de calatorie pentru copil fara certificat de nastere

Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are certificat,doar ca a fost necesara schimbarea numelui de familie al mamei,in certificatul copilului.Dosarul a fost inaintat,un urma cu doua luni la registrul civil din localitatea de resedinta,insa ni s-a spus acum ca,va putea dura inca trei luni pana se va solutiona.Avand probleme foarte grave in familie,as dori sa merg in Romania cu copilul si nu stiu daca este posibil.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 19:54, 8 Decembrie 2016
Sa intelegem ca certificatul vechi l-ati predat aut. spaniole sau il aveti? Acum dvs. aveti un alt nume?
Da,asa este.
Certificatul vechi l-am atasat la dosar.eu am alt nume.
Singurul act,in original,pe care il detin este livretul de familie.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
Ares-3, moderator
Revin cu o rectificare.Am obtinut certificatul in original.Exista posibilitatea de a putea merge cu copilul in Romania,inainte de a se solutiona problema prenumelui?Copilul poarta numele tatalui,numele meu nu mai coincide cu cel din certificat.
Sa intelegem ca doar prenumele va este trecut gresit in certificatul de nastere al copilului? E vorba de o litera sau de prenumele intreg? Daca e vorba de o greseala doar de o litera puteti veni cu copilul dar nu veti mai putea iesi cu el. Va trebui sa stati in tara pana cand veti primi certificatul corect, dupa care sa solicitati transcrierea certificatului, ceea ce va fi de durarta. Daca e vorba de o schimbare de prenume/nume pe cale administrativa e mai complicat. Dati-ne detalii ca nu am priceput foarte bine, la inceput ati scris ca v-ati schimbat numele, apoi prenumele...

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)
Numele zehra123456 zehra123456 sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)