Buna ziua.As dori sa stiu,daca exista posibilitatea ca,un copil nascut in Spania,sa primeasca titlul de calatorie fara certificatul de nastere.Precizez ca are certificat,doar ca a fost necesara schimbarea numelui de familie al mamei,in certificatul copilului.Dosarul a fost inaintat,un urma cu doua luni la registrul civil din localitatea de resedinta,insa ni s-a spus acum ca,va putea dura inca trei luni pana se va solutiona.Avand probleme foarte grave in familie,as dori sa merg in Romania cu copilul si nu stiu daca este posibil.Multumesc!
Il avea faptic, dar ilegal, acel nume in actul de identitate. Conform legii in termen de 15 zile dupa divort cetateanul este obligat sa solicite schimbarea actului de identitate daca prin sentinta a solicitat schimbarea numelui. Este vorba de o rectificare a actului din Spania, care se va inscrie pe marginea actului de nastere a copilului, D-na va obtine un nou certificat pe marginea caruia va avea acea mentiune de rectificare. Dupa obtinerea certificatului cu mentiunile de rigoare va solicita transcrierea certificatului. Ce sa schimbe aut.romane? Transcrierea inseamna a copia actul asa cum este el, nicidecum a schimba numele.
Pai ce se intelege prin sentinta: nu sentinta spaniola, ca legile spaniole nu se aplica-n Romania, ci sentinta unei judecatorii sau tribunal din Romania. Dupa cum am spus, spaniolii fac legea la ei in tara, in Romania legea o fac romanii. Deci sentinta spaniola de schimbare a numelui=sugestie catre autoritatile romane. Cele 15 zile curg de la sentinta romaneasca.
Sigur, daca minorul are dubla cetatenie (romana si spaniola), atunci autoritatile spaniole ii pot schimba numele de familie. Daca nu are cetatenia spaniola, autoritatile spaniole nu ii pot schimba numele de familie din certificatul de nastere pentru ca Spania nu are suveranitate asupra numelor si prenumelor cetatenilor altor tari, care nu au cetatenia spaniola. Ele au avut dreptul de a constata nasterea copilului, dar nu de a-i schimba numele (daca nu are cetatenia spaniola).
Schimbare prenume
geo45
buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)
Schimbare prenume
geo45
buna ziua...am si eu o intrebare...doresc sa-mi schimb prenumele dar nu stiu de unde sa iau extrasul din Monitorul Oficial sau cum sa fac exact?va multumesc (vezi toată discuția)
Numele
zehra123456
sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan ... (vezi toată discuția)