sınt cetaten roman cu domicilul in turcia şi sint castorita cu un cetaten turk .DUPA casatorie mi-am scimabat numele .İN actele din turcia ma numesc turan zehra in actele din romania ma numesc turan maria cerasella .am şi certicat de casatorie romanesc İNTREBAREA este urmatoarea .. tote actele din romania vreau sa le trec de la turan maria ceresella la turan zehra .CE acte imi trebuie in romania pentru acesta scimbare de nüme . dar mentinez vreau sa plec ın romania de finitif
Nu cred ca doar in urma casatoriei ati putut sa va schimbati si prenumele. Eventual va schimbati numele adica din Popescu ati trecut pe numele sotului acela de Ionescu, dar din Maria-Cerasela sa va numiti in urma casatoriei zehra...nu am auzit. Eventual dupa casatorie ati solicitat a va schimba prenumele ca numele dupa cum se vede este si inainte si dupa acelasi anume Turan. Oricum aveti nevoie ca acel act din Turcia eliberat de autoritatile turce din care rezulta ca v-ati schimbat prenumele . Aveti grija acel act oficial trebuie sa fie apostilat cu apostila de la Haga. De asemenea aveti nevoie de certificatul de nastere, al dvs. si de cel de casatorie eliberate de autoritatile din Romania, precum si de cel de casatorie eliberat din Turcia, apostilat cu apostila de la Haga, de actul de identitate, de pasaport, orice alte acte din care sa rezulte identitatea dvs.Dvs. va veti adresa la starea civila de la locul dvs. de nastere si de casatorie din Romania pentru a vi se inscrie pe marginea actelor mentiunea de schimbare de nume. Pentru copii dvs.veti solicita transcrierea certificatelor de nastere dupa ce veti obtine actele romenesti in care sa figurati cu prenumele zehra.Procedura este de durata si se finalizeaza cam in 3 luni.
va mutumesc foarte mult pentru raspuns.Vreau ıntıi sa va lamuresc cu scimbarea de prenume .DECİ sınt castorıta de 17 ani ın turcia cu cetatean turk .Am facut ın turcia casotoria legala 12-12-2006 .in anul16-08-20011 am trecut şi la cetatenia turca .Trecınd LA CETANİA TURCA am trecut la religia de musulman şi cınd mı am depus actele de cetatenie turca .atunci mau ıntrebat daca vreau sa imi scimb prenumele ADİCA DE LA MARİA CERASELLA .. SA TREC LA PRENUMELE ZEHRA ..deci asta este scimbarea prenumelui
DA ACEST act de la aut.turca l-am dus la consulatul romaniei şi mia spus ca trebuie tradus in romaneste .DAR VREAU sa va ıntreb daca mai imi trebuie alt act din turcia va multumesc pentru toatr informatiile pe care mi le dati. PINA AİCİ E BİNE...AM o alta ıntrebare ..EU PLEC DİN TURCİA şi vrau sa ma stabilesc definitiv ın romania si sa bag divortu in romania ..copii nu au certificate romaneşti vin cu mine acum ın romania Dar vreau sa spun ca am fost la cosulatul roman şi nu le pot scoate de la consulat .pentruca nu mi-am scimbat prenumele intrebarea este urmatorea ..CE ACTE imi trebuie din turcia pentru certificatele de nastere din romania Şİ tatal copiilor ce acte trebuie sa imi dea pentru scoterea de certificate romanestı AM maı mute ıntrebari dar vreau sa le luam pe rınd va mutumesc din tot sufletul.
Acel act de schimbare de prenume trebuie aprobat de DEPABD pentru a se inscrie mentiunea pe marginea actului dvs. de nastere si casatorie si doar apoi va veti putea schimba si actul de identitate cu noul prenume. Practic daca dvs. ati solicitat schimbarea prenumelui ar trebui ca acest nou prenume sa fie inscris si in actele de nastere turcesti ale copiilor dvs.precum si in cel de casatorie. Daca nu solicitati inscrierea, mai apoi solicitati certificatele de nastere ale copiilor turcesti in care dvs. sa figurati cu noul prenume, acela de zehra. Si doar dupa ce aveti certificatele de nastere turcesti in care dvs. sa figurati Zahra puteti solicitati la ambasada Romaniei din Turcia inscrierea certificatelor de nastere ale copiilor. Ar fi o cale mai usoara. Sotul fiind acolo v-ar fi mai usor sa va folositi si de actele acestuia.De la sot ati avea nevoie de actul sau de identitate si certificatul de nastere precum si de o declaratie cu privire la domiciliul copiilor.V-ar ajuta. Dar daca nu va mai intelegeti cu el asta e, va luati copii si veniti in tara. Odata ajunsi aici veti solicita transcrierea certif. de nastere dupa obtinerea lor in limba romana mergeti la instanta pentru a se pronunta cu privire la autoritatea parinteasca, fixarea domiciliului copiilor pensie alimentara si program de vizita din partea tatalui si dupa mai vedeti dvs.daca divortati ori altceva.