Am luat legatura cu un avocat asa cum am fost sfatuit. A redactat o cerere de restituire a masinii, iar acum asteptam un raspuns de la Politie (am inteles ca pt. raspuns pot astepta pana la 30 zile). Deja au trecut 2sapt de cand mi-a fost luata masina. Ce alte optiuni as avea pentru recuperarea masinii (sau a contravalorii acesteia)?
Dar cum e posibil ca statul roman sa inmatriculeze o masina care este furata? Eu aflu acum ca masina a fost declarata furata in data de 07-12-2009, RAR-ul a fost facut pe 09-12-2009 de ei, eu am cumparat-o pe 13-01-2010, iar inmatricularea am facut-o o luna mai tarziu. Iar Politia vine dupa 10 luni dupa ce am cumparat masina. In doua luni Politia Romana nu putea sa afle ca masina are o problema? Ei nu verifica actele? Cum e posibil?
In ianuarie 2010 am cumparat un Citroen C3 de la un parc auto second-hand din Craiova. Am inmatriculat masina, iar saptamana trecuta au venit doi agenti de politie si mi-au spus ca masina mea a fost declarata furata din Ungaria.Miau zis sa iau actele la mine si sa merg impreuna cu ei sa faca niste verificari la masina (serie motor, caroserie, etc.). Acolo m-au pus sa dau o declaratie in care sa spun modul in care am achizitionat masina. In final mi-au retinut masina si mi-au dat in schimb un Proces-Verbal de indisponibilizare temporara. Totul s-a petrecut fulgerator iar eu nu stiu ce sa fac. Pe masina am platit suma de 4300euro+taxele de inmatriculare. Masina avea numere de Ungaria si RAR-ul facut la Satu-Mare. De asemenea avea carte tehnica si certificat de inmatriculare in lb. maghiara. Ce pot face sa-mi recuperez suma de bani pe care am cheltuit-o sau masina.