avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Activitate andea23i

Activitate andea23i

Buna ziua,

Sunt angajat Reprezentant comercial din 06.12.2010-05.03.2011 cu contract de munca per determinata care a fost prelungit printr-un act aditional pt 6 luni (pana in 05.09.2011)- AM UN EXEMPLAR AL ACESTUI ACT, CONFORM CU ORIGINALUL, NEINREGISTRAT LA ITM pt ca firma zice ca din 01.01.11 nu se mai inregistreaza la ITM .
Luni, 06.06.2011 am fost anuntat VERBAL ca sunt convocat, impreuna cu toti ceilalti colegi, miercuri 08.06.11 la sediul firmei la o sedinta ce priveste desfiintarea firmei.
Mi s-a spus ca firma se desfiinteaza, produsele au fost vandute unei alte companii.
Mi s-a dat de ales (in particular):
a) imi dau demisia si primesc 2 salarii pe loc
b) "merg o data cu firma", care inseamna luna iunie si iulie.

Am ales a doua varianta- nu am semnat nimic
Am fost rechemat in biroul sefului unde am fost intrebat daca totusi firma ar fi interesata sa-mi dau demisia, care ar fi conditiile mele.Am raspuns ca 4 salarii, mi s-a spus ca asteptam raspunsul conducerii si ma vor anunta telefonic. M-au trimis acasa in aceeasi zi, 08.06.11 (firma are sediul in alta localitate decat cea in care muncesc eu)si de atunci nu m-au mai contactat .Am predat in aceasta zi masina, telefon de servici la cererea lor( verbala).

Va rog sa ma sfatuiti ce drepturi am ca si angajat, de joi tot citesc articole legate de noul cod al muncii si am inteles ca nu am decat dreptul la salariu, concediu de odihna si somaj, in cazul concedierii, dar eu am tras concluzia ca firma nu ma poate concedia, lucru pe care se pare ca firma incearca sa-l evite, avand in vedere ca a cerut in prima varianta demisia.
Mentionez ca 4 pers si-au dat demisia, 6 pers cu tot cu mine NU.
Daca puteti sa ne sfatuiti in vreun fel in aceasta situatie, multumim mult.
As vrea sa stiu daca
1. pot verifica in vreun fel daca actul aditional la CM este valabil si in legalitate
2. firma poate sa ma concedieze si cum, tot ce stiu este ca este producator si comercializeaza in mai multe tari, ca au vandut produsele altei companii, exista ziare care spun ca in alte tari angajatii vor fi preluati de aceasta companie- aceste ziare nu sunt din Romania- in Romania nu se stie nimic oficial
Buna,

Deci are dreptul sa-l concedieze pe acest motiv, sa-nteleg.

Buna,

Va rog sa ma ajutati si pe mine, am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea desfiintarii contractului de munca:
Sotul meu lucreaza ca sofer-livrator ( livreaza comenzile catre clientii companiei) la o companie privata.
Tocmai i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile.
Are dreptul compania sa-i inceteze contractul de munca in urma suspendarii permisului?

Ma refer la acest articol din Codul Muncii:
"CODUL MUNCII: SECTIUNEA 1
Incetarea de drept a contractului individual de munca
h) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
"

Daca da, cum ar trebui sa procedeze?
Daca nu, la fel, care sunt obligatiile fiecarei parti?

Multumesc anticipat.