avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CM in cazul suspendarii permisului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CM in cazul suspendarii permisului de conducere

Buna,

Va rog sa ma ajutati si pe mine, am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea desfiintarii contractului de munca:
Sotul meu lucreaza ca sofer-livrator ( livreaza comenzile catre clientii companiei) la o companie privata.
Tocmai i s-a suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile.
Are dreptul compania sa-i inceteze contractul de munca in urma suspendarii permisului?

Ma refer la acest articol din Codul Muncii:
"CODUL MUNCII: SECTIUNEA 1
Incetarea de drept a contractului individual de munca
h) de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;
"

Daca da, cum ar trebui sa procedeze?
Daca nu, la fel, care sunt obligatiile fiecarei parti?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: andea23i , utilizator 16:04, 5 Noiembrie 2010
Obligatia angajatorului e sa inregistreze concedierea la itm iar dumneavoastra puteti s-o contestati in 30 de zile desi nu aveti castig de cauza. Asta-i tot.
Buna,

Deci are dreptul sa-l concedieze pe acest motiv, sa-nteleg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Daca un angajat conduce fara permis de conducere valabil, se poate desface contractul de munca?Care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pentru un conducator auto care are carnetul de conducere suspendat florin77 florin77 Salut, am o speta. Un angajat conducator auto al societatii are carnetul de conducere suspendat pentru o luna, pot oare in aceste conditii sa il concediez?! ... (vezi toată discuția)
Incetare activitate anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : un salariat care este sofer tir, i-a fost retras permisul de conducere , ca societate cu ce ... (vezi toată discuția)