avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca pentru un conducator auto ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca pentru un conducator auto care are carnetul de conducere suspendat

Salut, am o speta. Un angajat conducator auto al societatii are carnetul de conducere suspendat pentru o luna, pot oare in aceste conditii sa il concediez?! Daca nu are capacitate de a executa atributiile de serviciu, oare ii pot desface contractul ? In Codul Muncii nu e specificata aceasta situatie, pot oare sa o asociez unei inaptitudini fizice sau unei necorespunderi profesionale?!?! Ce procedura ar trebui sa urmez ?, pentru a ocoli problemele din tribunal, daca se va ajunge acolo.
Cel mai recent răspuns: florin77 , utilizator 09:23, 13 Aprilie 2011
Am gasit ceva. Am zis ca nu se pronunta Codul Muncii, am gresit, art 56 - "incetarea de drept a contractului de munca" specifica la litera h): "de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, autorizatiilor ori atestarilor necesare pentru exercitarea profesiei;". Deci cred ca asta e raspunsul meu la intrebare, oricum astept confirmarile sau infirmarile voastre. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.56 lit.g codul muncii tomasso tomasso Incetarea cim de drept cf.art.56 lit.g din codul muncii are loc de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Daca un angajat conduce fara permis de conducere valabil, se poate desface contractul de munca?Care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Incetare cm in cazul suspendarii permisului de conducere andea23i andea23i Buna, Va rog sa ma ajutati si pe mine, am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea desfiintarii contractului de munca: Sotul meu lucreaza ca ... (vezi toată discuția)