avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters175859

Activitate ContSters175859

Răspuns la discuția Drept asupra unui teren
Multumesc pentru raspunsuri. . .va doresc un week-end placut !
Buna seara. . .Locuiesc in Baia Mare. Tatal meu, fiind despartit de mama, a locuit in Galati, unde a si decedat in 1999.
Inainte de deces, a donat toate bunurile mobile si imobile unor persoane care nu fac parte din familie, deci nu am facut nici un demers pentru succesiune, dar. . .
Am primit azi un telefon din Galati de la o nepoata de-a tatalui meu si-mi spune ca tatal meu a detinut 6 ha de teren agricol pe care l-a dat in arenda inca din 1990 iar dupa decesul lui aceasta nepoata a intrat in posesia actului de proprietate si a beneficiat pana acum de o cota parte din ceea ce s-a obtinut de pe acest teren.
Dorind sa reinoiasca contractul de arendare, i s-a spus ca nu o poate face pentru ca s-a "descoperit" in acte ca exista o unica mostenitoare, adica subsemnata. Aceasta nepoata (si verisoara a mea) mi-a spus ca trebuie sa plec "urgent" la Galati pentru ca doar eu am drept de semnatura pentru reinoirea acelui contract de arendare.
Intrebare 1: Cum e posibil ca timp de 11 ani cineva care nu avea nici un drept
asupra acestui teren, sa-l foloseasca dupa bunul plac ?

Va rog, dati-mi un sfat: de unde sa incep demersurile pentru a intra in posesia acestui teren tinand cont ca, financiar, nu pot sa-mi permit sa angajez un avocat.
Cu multumiri.
Răspuns la discuția Contributie la asigurari sociale
Multumesc mult pentru precizari, va doresc spor in activitate. . . .
Răspuns la discuția Contributie la asigurari sociale
Multumesc pentru raspuns. . . . Am denumit CAS (Casa de asigurari de sanatate) si am incheiat un contrat de asigurare acum 2 ani, cotizand lunar cu 33 Ron. Si aici a fost intrebarea mea: daca aceasta cotizatie va fi luata in calcul la stabilirea pensiei sau trebuie sa inchei un Contract cu Casa de Pensii.
Buna ziua. . .Sunt nou venita pe acest site si felicit echipa de moderatori pentru munca depusa in folosul. . .celor multi si nestiuti !
Am 56 de ani, casnica, fara nici un venit. Am tot citit pe acest forum cum as putea sa mai adaug ceva cuantum de contributie pentru pensie (am cotizat,cred, vreo 17 ani) si am inteles ca se poate incheia un contract de asigurare sociala (individual si facultativ).
Intrebare: Acest contract se poate incheia doar cu Casa de Pensii sau si cu CAS-ul? Eu cotizez la CAS de 2 ani. si as dori sa stiu daca aceasta cotizatie se va lua in calcul atunci cand voi indeplini conditiile de pensionare. Cu multumiri