avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept asupra unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept asupra unui teren

Buna seara. . .Locuiesc in Baia Mare. Tatal meu, fiind despartit de mama, a locuit in Galati, unde a si decedat in 1999.
Inainte de deces, a donat toate bunurile mobile si imobile unor persoane care nu fac parte din familie, deci nu am facut nici un demers pentru succesiune, dar. . .
Am primit azi un telefon din Galati de la o nepoata de-a tatalui meu si-mi spune ca tatal meu a detinut 6 ha de teren agricol pe care l-a dat in arenda inca din 1990 iar dupa decesul lui aceasta nepoata a intrat in posesia actului de proprietate si a beneficiat pana acum de o cota parte din ceea ce s-a obtinut de pe acest teren.
Dorind sa reinoiasca contractul de arendare, i s-a spus ca nu o poate face pentru ca s-a "descoperit" in acte ca exista o unica mostenitoare, adica subsemnata. Aceasta nepoata (si verisoara a mea) mi-a spus ca trebuie sa plec "urgent" la Galati pentru ca doar eu am drept de semnatura pentru reinoirea acelui contract de arendare.
Intrebare 1: Cum e posibil ca timp de 11 ani cineva care nu avea nici un drept
asupra acestui teren, sa-l foloseasca dupa bunul plac ?

Va rog, dati-mi un sfat: de unde sa incep demersurile pentru a intra in posesia acestui teren tinand cont ca, financiar, nu pot sa-mi permit sa angajez un avocat.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters175859 , utilizator 09:11, 13 Noiembrie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
In primul rand faceti cerere la taxe si impozite Galati sa vi se comunice cu ce bunuri figureaza tatal dvs inregistrat si eventual sa vi se elibereze copia titlului de proprietate.De asemenea va sugerez sa nu semnati nici un act cu nimeni.
Părerea mea este să mergeți până acolo să discutați cu nepoata care are actul de proprietate al tatălui dumneavoastră. Dacă nepoata este în posesia actului de proprietate și are nevoie de semnătura dumneavoastră înseamnă că terenul acela este încă proprietatea tatălui. În consecință puteți dezbate succesiunea după tată cu privire la acel teren și astfel deveniți dumneavoastră proprietară. Apoi puteți să dispuneți de acel teren după cum veți considera că este mai bine (îl vindeți, îl dați iarăși în arendă, etc)
Multumesc pentru raspunsuri. . .va doresc un week-end placut !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie atacabila in instanta ? nora-georgeta nora-georgeta Buna seara, 1. Sunt mostenitoarea de drept a unui apartament dupa decesul tatalui meu. Dorind sa demarez succesiunea, am aflat ca acel bun imobil a ... (vezi toată discuția)
Discutii juridice ContSters334078 ContSters334078 Va rog frumos sa ma invatati ce sa fac in urmatoarea situatie.Am mostenit 2 ha teren la succesiunea dupa parinti.Terenurile fiind la tara,au fost date in ... (vezi toată discuția)
Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)