Va rog frumos sa ma invatati ce sa fac in urmatoarea situatie.Am mostenit 2 ha teren la succesiunea dupa parinti.Terenurile fiind la tara,au fost date in arenda fara sa stiu de o verisoara.Am informat arendasul ca sunt proprietarul terenurilor,iar acesta mi-a spus ca trebuia sa-l anunt inainte de 1sept. iar contractul de arendare se deruleaza in continuare ptr.inca 1 an.Mentionez ca terenurile au fost date in arenda fara sa stiu,actele sunt la mine,iar arendasul nu vrea sa-mi elibereze terenurile,pretinzand ca le-a insamantat,si ca el are contract de arenda incheiat cu verisoara mea.Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac in situatia asta? Verisoara stia de terenuri si le-a dat in arenda fara acte,si fara sa-mi spuna.Va multumesc mult.
Mergeti si arati terenul (daca il aveti bine individualizat in titlul de proprietate). Verisoara nu are nicio calitate in privinta bunurilor dvs. Contractul arendasului nu va este opozabil. Suplimentar, cred ca ati putea depune plangere penala impotriva arendasului pentru tulburare de posesie, cf. art. 256 Cod penal.
Pai omul nu poseda nimic, se pare ca verisoara era mai posesor decat mostenitorul!
IN ce baza a dat verisoara in arebda? Contractul de arenda il aveti? E inregistrat? Inainte de asta ce facea terenul, cine il folosea?